• Fii alături de Echipa Țării

Webinar în cadrul proiectului ”Fotbal în Școli”

20 sep 2022 de Ion Buga

Federația Moldovenească de Fotbal a organizat un webinar pentru cadrele didactice implicate în proiectul ”Fotbal în Școli”.

 

La seminar au participat un număr record de cadre didactice, peste 250 de persoane. Au fost abordate teme actuale și aspecte importante necesare pentru organizarea lecțiilor de educație fizică prin fotbal, crearea claselor specializate și implementare aplicației FIFA Football for schools, care poate fi descărcată de fiecare antrenor sau profesor din comunitatea noastră fotbalistică. Este valabilă descărcarea aplicației doar pe teritoriul Moldovei, care rămâne unica țară din Europa cu acces la această aplicație. Până astăzi aplicația FIFA este accesibilă doar pentru 24 de țări membre ale FIFA din cele 211.


De asemenea, au fost puse în discuție și aspecte cu privirea la evenimentele dedicate UEFA Grassroots Week.

 

La eveniment au participat Sergiu Butelschi, secretar general FMF, Diana Bulgaru, managerul proiectului Fotbal în școli, Cristina Braga, coordonator proiecte Grassroots FMF, Iurie Covtun, Vitalie Jurat, Vitalie Lungu, Alexei Gheorghiu, toți manageri ai Oficiilor de dezvoltare.

 

”Fotbal în școli” este un proiect social de promovare a sportului numărul 1 printre copiii din Republica Moldova. Inițiat de FMF în colaborare cu Ministerului Educației și Cercetării, proiectul este implementat cu succes în peste 280 de instituții de învățământ din țară. Orele de fotbal în cadrul lecțiilor de educație fizică sunt desfășurate de profesori instruiți la cursurile organizate de Federația Moldovenească de Fotbal.

Prin Strategia de dezvoltare 2020-24, FMF și-a trasat 4 obiective majore cu scopul popularizării fotbalului și pentru dezvoltarea fotbalului de copii și juniori: implementarea jocului în grădinițe, lecțiile de fotbal în școli, crearea claselor specializate de fotbal și a Academiilor de fotbal.