• Fii alături de Echipa Țării

Seminar FIFA la Paris

13 sep 2022 de Reporter FMF
GALERIE

Subdiviziunea Europa a Asociațiilor membre ale FIFA găzduiește o serie de ateliere pentru toate cele 55 de asociații de fotbal europene. Workshop-urile se desfășoară la Biroul FIFA din Paris - sediul Asociațiilor membre. Moldova este reprezentată la eveniment de către secretarul general FMF, Serghei Butelschi și directorul executiv FMF, Adrian Ixari.  

 

Parisul găzduiește trei grupuri de 14 asociații membre, în timp ce Doha va organiza un atelier pentru cele 13 asociații membre care participă la Cupa Mondială FIFA Qatar 2022™.

 

Președintele FIFA, Gianni Infantino, a deschis primul dintre cele trei workshop-uri FIFA, informând secretarii generali și administratorii de federații cu privire la proiectele în derulare și invitând participanții să vină cu un feedback și contribuții cu privire la modul în care aceste programe pot fi optimizate pentru beneficii globale.

 

În cadrul ședințelor au fost prezentate realizările și evoluția programului FIFA FORWARD, s-a discutat despre fotbalul feminin, s-au prezentat detalii despre cele mai recente proiecte Fotbal în Școli și s-au detaliat oportunitățile prezentate de lansarea FIFA+ la începutul acestui an.

 

”Este important pentru noi să găsim un echilibru, asigurându-ne că atelierele sunt atât o oportunitate pentru Asociațiile membre pentru a interacționa cu colegii din întreaga Europă, precum și o platformă de implicare și pentru ca fiecare voce să fie auzită”, se spune în comunicatul FIFA.

 

Pentru a realiza acest lucru, cei 55 reprezentanți ai asociațiilor membre UEFA și FIFA au fost împărțite în patru ateliere. Reprezentanții FMF, Serghei Butelschi și Adrian Ixari au fost repartizat în grupa 2, care și-a desfășurat lucrările astăzi, 13 septembrie, alături de secretari generali din Andorra, Azerbaidjan, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Insulele Feroe, Georgia, Grecia, Kazahstan, Kosovo, Luxemburg și Macedonia de Nord.