• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Socca. Moldova – Brazilia, LIVE de la 18:00

11 sep 2022 de Reporter FMF

Naționala Moldovei la Socca va juca astăzi, de la ora 18:00, contra reprezentativei Braziliei, în primul meci de la Campionatul Mondial din Ungaria.

 

Meciurile selecționatei Moldovei de la acest turneu vor fi transmise Live de site-ul nostru!

 

Naționala Moldovei face parte din grupa D, unde îi va avea ca adversari reprezentativele din Brazilia, Belgia și Georgia. Inițial în grupa noastră a fost inclusă selecționata din Kenya, dar din cauză că această reprezentativă nu a obținut vizele pentru Ungaria, echipa din Africa nu va putea participa la Mondial. Astfel, în ziua în care a fost programat meciul Moldova - Kenya, Naționala noastră va juca un amical contra reprezentativei Spaniei.

 

Programul meciurilor Naționalei Moldovei la Campionatul Mondial:

11 septembrie. Moldova – Brazilia. Ora 18.00

14 septembrie. Moldova – Spania. Ora 22.00. Amical

15 septembrie. Moldova – Belgia. Ora 16.00

16 septembrie. Moldova – Georgia. Ora 14.00

 

Selecționerul Naționalei Moldovei, Sergiu Epureanu a anunțat lotul final cu care va aborda turneul. 

 

Reprezentativa Braziliei a jucat sâmbătă primul meci de la Mondiale, 3-0 cu Belgia. Golurile au fost marcate de F. Souza (în minutul 16), L. Collete (22) și C. Junior (35).

 

Campionatul Mondial de socca se desfășoară în perioada 10-18 septembrie. La turneul final participă 38 de echipe, care au fost repartizate în 8 grupe:


Grupa A: Ungaria, Bulgaria, Egipt, Serbia
Grupa B: Grecia, Croația, Spania, Chile, Iran
Grupa C: Polonia, Slovenia, Lituania, Maroc, Costa Rica
Grupa D: MOLDOVA, Brazilia, Belgia, Georgia
Grupa E: Franța, Kazahstan, Italia, Elveția, India
Grupa F: Anglia, Portugalia, Ucraina, Argentina, Tunisia
Grupa G: Mexic, Scoția, Pakistan, Irlanda, Mauritius
Grupa H: Germania, Letonia, Oman, Nigeria, Algeria, Luxemburg

 

Programul meciurilor, rezultatele partidelor și clasamentele actualizate le găsiți pe site-ul Federației Internaționale de socca.

 

Naționala Moldovei a participat deja la două competiții majore organizate de Federația Internațională de Socca.

 

Echipa noastră s-a înscris la Campionatul Mondial la Socca, care s-a desfășurat în perioada 23-29 septembrie 2018 în Portugalia, și la care au participat 32 de reprezentative naționale. 

 

Moldova a susținut trei meciuri în cadrul grupei B: 6-0 cu Pakistan (au marcat Iulian Bursuc-3, Victor Golovatenco, Serghei Namașco, Ion Donica), 0-3 cu Rusia și 3-2 cu Spania (Veaceslav Sofroni, Victor Golovatenco, Ion Donica), calificându-se în faza eliminatorie a competiției. În optimile de finală, Naționala noastră a fost învinsă de Portugalia cu 5-3 în urma loviturilor de departajare (3-3 a fost scorul în timpul regulamentar). Victor Golovatenco, Veaceslav Sofroni și Vasile Țuguțchi au marcat pentru echipa noastră, iar Veaceslav Sofroni și Iulian Bursuc au ratat loviturile de departajare.

 

Iată care a fost componența Naționalei Moldovei la Socca la Mondialul din 2018: Sergiu Epureanu (antrenor-jucător), Vladimir Levanov, Serghei Labunco, Vasile Țuguțchi, Victor Golovatenco, Ion Donica, Valentin Madan, Iulian Bursuc, Serghei Namașco, Veaceslav Sofroni și Ghenadie Ploniș.

 

Campioană mondială la Socca în anul 2018 a devenit Germania.

 

Naționala Moldovei a avut o evoluție impresionantă la Campionatul Mondial la Socca din Grecia (12-20 octombrie 2019), unde a terminat pe locul 4 printre 40 de participante!

 

În grupa F, Moldova a obținut trei victorii, 3-2 cu Spania (autogol, Victor Golovatenco-penalty, Sergiu Calmațui), 10-0 cu Peru (Oleg Molla-2, Sergiu Calmațui, Victor Golovatenco-4, Serghei Pogreban, Vitalie Tonu, Ghenadie Ploniș), 3-2 cu India (Oleg Molla, Mihai Bogaciuc-2), și a fost învinsă de Rusia cu 6-3 (Sergiu Calmațui, Oleg Molla-2).

 

În optimile de finală, reprezentativa noastră a trecut de Kazahstan cu 2-1 în urma loviturilor de departajare (1-1 a fost scorul în timpul regulamentar). Sergiu Calmațui a înscris golul în timpul regulamentar, Victor Golovatenco a marcat din lovitura de departajare, iar Oleg Molla a ratat bulitul. Portarul nostru Anatolie Cebotari a apărat toate cele 3 bulituri ale adversarului.

 

În sferturi, Moldova a învins Franța cu 1-0 (Victor Golovatenco).

 

Echipa noastră a fost învinsă cu 4-1 de Polonia în semifinală (Serghei Pogreban) și apoi de Grecia cu 2-1 în meciul pentru  locul 3 (Mihai Bogaciuc).

 

Iată care a fost componența Naționalei Moldovei la Socca la Mondialul din 2019: Sergiu Epureanu (antrenor-jucător), Anatolie Cebotari, Vasile Țuguțchi, Victor Golovatenco, Iulian Bursuc, Oleg Șoimu, Ghenadie Ploniș, Mihai Bogaciuc, Vitalie Tonu, Valentin Furdui, Serghei Pogreban, Oleg Molla și Sergiu Calmațui.

 

Campioană mondială la Socca în anul 2019 a devenit Rusia, care a învins în finală Polonia cu 3-2.