• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 17:00. Sfîntul Gheorghe – CSF Bălți

04 sep 2022 de Victor Daghi

 

Sfîntul Gheorghe – CSF Bălți

 

4 septembrie. Chișinău, stadionul Zimbru, terenul 2
Arbitru: Ion ORLIC
Asistenți: Victor MARDARI și Anatolie BASIUL
Al 4-lea oficial: Veaceslav BANARI

 

Sfîntul Gheorghe: 22.Nicolai CALANCEA (c), 7.Alexandr SUVOROV, 8.Daniel LISU, 15.Maxmillian Ugochukwu IHEKUNA, 17.Petru OJOG, 18.Yevhen SMIRNOV, 19.Serghei SVINARENCO, 21.Vadim PAIRELI, 24.Cedric NGAH, 37.Dan PUȘCAȘ, 66.Ion BORȘ
Rezerve: 16.Valeriu BUTUCEL, 3.Mihail ȘTEFAN, 48.Keinus BUNGA, 88.Andrei COJOCARI, 99.Calin CALAIDJOGLU
Antrenor: Nicolai MANDRÎCENCO

 

CSF Bălți: 1.Victor STRAISTARI, 5.Anatolie PREPELIȚĂ, 10.Zotsara RANDRIAMBOLOLONA, 18.Vadim GULCEAC, 21.Petru NEAGU, 22.Andrei RUSNAC (c), 31.Wellington Matsukichi DA SILVA TAIRA, 32.Valeriu GAIU, 44.Denis FURTUNA, 64.Ivan VOROPAI, 77.Nichita PICUS
Rezerve: 33.Artur NAZARCIUC, 7.Vadim YAKOVLEV, 8.Ruslan CHELARI, 11.Daniel DANU, 17.Serghei MIȘCOV, 19.Chinaza Miracle NWAUTOBO, 24.Serafim COJOCARI
Antrenor: Serghei CEBOTARI

 

Sfîntul Gheorghe Suruceni și CSF Bălți se întâlnesc astăzi, de la ora 17:00, în cel de-al treilea meci al etapei a VI-a a Super Ligii. Partida de la stadionul Zimbru (terenul 2) din Chișinău va fi transmisă de platforma media ligatv.md.

 

Cele două formații s-au întâlnit de 4 ori în ediția trecută. “Sfinții” s-a impus în două mecuri, iar alte două partide s-au terminat la egalitate.

 

Pe 25 iulie 2021, meciul jucat la stadionul Zimbru (terenul 2) s-a terminat la egalitate, 1-1. Ucraineanul Serhii Molochko a deschis scorul în minutul 9, iar nigerianul Maxmillian Ihekuna a egalat la unu în minutul 24. CSF Bălți a irosit o ocazie bună de a înscrie golul victoriei în minutul 26, când argentinianul Alvaro Bely Medina a ratat un penalty.

 

În continuare, pe 17 septembrie 2021, la Bălți, s-au impus “sfinții” cu 2-1. Golurile au fost marcate de Victor Stînă, Ilie Damașcan, respectiv, Denis Furtuna, din penalty. 

 

Al treilea meci direct a avut loc pe 5 noiembrie 2021, la stadionul Zimbru (terenul 2) din Chișinău. Din nou s-a impus echipa din Suruceni, cu 1-0, golul victoriei fiind marcat de Eugeniu Slivca.

 

Ultimul duel direct a avut loc pe 17 aprilie 2022, la Bălți. Echipele au terminat la egalitate, 0-0.

 

Sfîntul Gheorghe a învins Milsami cu 3-2 în etapa trecută, după ce a fost condusă de două ori, cu 1-0 și 2-1.

 

Eroul partidei a devenit Jibril Ibrahim (19 ani), autorul unei “duble”. Atacantul nigerian, cu 5 reușite, este golgheterul la zi a Super Ligii.

 

Ieri seara, pagina de Facebook a clubului din Suruceni a anunțat că Jibril Ibrahim s-a transferat la clubul românesc FCU Craiova 1948 în schimbul a 250.000 de euro. "Sfinții" au și o clauză în contract, care le garantează 20% dintr-un eventual viitor transfer al atacantului! Nigerianul a semnat un contract valabil 4 sezoane, el fiind adus pentru a-l înlocui pe italianul Andrea Compagno, transferat recent la FCSB pentru 1,5 milioane de euro.

 

Este interesant că succesul de la Orhei s-a dovedit a fi victoria cu numărul 80 pentru "sfinți" în cele 248 de meciuri jucate în Super Ligă.

 

Formația din Suruceni a învins în ultimele 2 partide din campionat și, cu 9 puncte, se situează pe locul 2 în clasament.

 

Tandemul de antrenori Stanislav Luca-Nicolai Mandrîcenco poate conta în meciul de azi pe atacantul Vadim Paireli, care a fost suspendat în etapa trecută pentru cumul de cartonașe galbene.

 

În același timp, atacantul Marin Căruntu mai are de ispășit o etapă de suspendare, pentru gestul nesportiv de la meciul cu Dinamo-Auto.

 

De partea cealaltă, bălțenii au învins Dinamo Auto cu 1-0 în etapa trecută, datorită reușitei lui Nichita Picus (19 ani), care a venit la formația antrenată de Serghei Cebotari chiar de la dinamoviști!

 

CSF Bălți, cu 8 puncte, se situează pe locul 4 în clasament.

 

Formația bălțeană a anunțat că a ajuns la o înțelegere cu campioana Sheriff pentru împrumutul mijlocașului Serafim Cojocari (21 ani). Discipolul școlii de fotbal Zimbru și fostul jucător al Naționalei de tineret poate debuta azi la noua sa echipă.