• Fii alături de Echipa Țării

Futsal. Viktor Bugenko va arbitra meciurile EURO U19

03 sep 2022 de Reporter FMF
GALERIE

UEFA l-a delegat pe arbitrul moldovean Viktor Bugenko la turneul final al Campionatului European U19 de futsal, care va avea loc în Spania în perioada 4-10 septembrie.


Oficialul a trecut cu succes toate testările fizice și urmează să oficieze meciurile uneia dintre cele mai importante competiții continentale la futsal. Deja se cunoaște că Bugenko va fi al doilea arbitru la meciul inaugural, Ucraina – Croația din 4 septembrie.


Grupele la EURO U19 2022:

Grupa A: Spania, Ucraina, Croația, România
Grupa B: Polonia, Franța, Italia, Portugalia

 

Viktor Bugenko este arbitru FIFA din anul 2014. Până acum el a arbitrat 40 de meciuri internaționale oficiale sub egida UEFA și FIFA. El a oficiat meciurile Campionatului European de futsal (2022), de două ori a arbitrat runda de bază în Liga Campionilor la futsal, în Belgia (2019) şi Croația (2021). De asemenea anul trecut a condus și partidele România - Serbia (2:2) și Macedonia de Nord - Bosnia și Herțegovina (2:3) din cadrul preliminariilor Euro-2022 la futsal.

 

Viktor Bugenko (41 ani) este al doilea arbitru din țara noastră care deservește meciurile europenelor de futsal. În 2007, Vladimir Colbasiuc a fost printre arbitrii care au lucrat la Campionatul European, el arbitrând și finala mică dintre Portugalia și Rusia. 

 

De-a lungul anilor, angajații și specialiștii FMF se bucură de încredere deplină din partea forului european, fiind delegați la meciurile din cadrul competițiilor desfășurate sub egida FIFA și UEFA.