• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 18:00. Sfîntul Gheorghe – Dinamo-Auto

20 aug 2022 de Ion Buga

Sfîntul Gheorghe - Dinamo-Auto

 

20 august. Chișinău, stadionul Zimbru, terenul 2 natural
Arbitru: Dumitru MUNTEAN
Asistenți: Andrei BODEAN și Veaceslav SIVACIOV
Al 4-lea oficial: Roman JITARI

 

Sfîntul Gheorghe: 22.Nicolai CALANCEA, 4.Artiom LITVEACOV, 11.Jibril IBRAHIM, 15.Maxmillian Ugochukwu IHEKUNA, 18.Yevhen SMIRNOV, 19.Serghei SVINARENCO, 21.Vadim PAIRELI, 37.Dan PUȘCAȘ, 66.Ion BORȘ, 88.Andrei COJOCARI, 99.Calin CALAIDJOGLU
Rezerve: 16.Valeriu BUTUCEL, 3.Mihai ȘTEFAN, 7.Alexandr SUVOROV, 8.Daniel LISU, 10.Marin CĂRUNTU, 17.Petru OJOG, 24.Cedric NGAH, 28.Vitalie GUȚU
Antrenor: Nicolai MANDRÎCENCO

 

Dinamo-Auto: 16.Dallian Gislain TOUNG ALLOGHO, 3.Jose Fidel SIPI BITA, 4.Urie-Michel MBOULA, 7.Eric Jospin BEKALE BIYOGHE, 8.Stane Darck ESSONO NGUEMA, 14.Mehrubon KARIMOV, 15.Haibib FOFANA, 21.Javier MUM BOHO, 24.Nathanael BONGO MBOUROU, 31.Warren Lloyd ONDO, 54.Furkan AKIN
Rezerve: 35.Ivan MARCOV, 2.Alexandr CALÎN, 5.Constantin STAMOV, 9.Rody Junior EFFAGHE, 10.Federico NSUE NGUEMA, 13.Maxim MANASTÎRLÎ, 17.Kabir SALIMSHOEV, 19.Vadim ȘLEAHTIȚCHI, 99.Andrew Vivien ANOMERAWANI OMBENIDJOUWA
Antrenor: Anatol TESLEV

 

Sfîntul Gheorghe Suruceni și Dinamo-Auto Tiraspol se întâlnesc astăzi, de la ora 18:00, în primul meci al etapei a IV-a a Super Ligii. Partida de la terenul 2 al Complexului Sportiv Zimbru din capitală va fi transmisă de platforma media ligatv.md.

 

Biletele vor fi puse în vânzare sâmbătă, la Casele Stadionului „Zimbru”, de la ora 15:00. Prețul unui bilet - 50 de lei. Cumpărând un bilet, fanii vor avea șansa să se înscrie în cursa pentru marele premiu - un apartament oferit de Metropolis - Новый район Кишинёва, partenerul FCSG și inițiatorul / organizatorul acestei tombole. Câștigătorul concursului va fi desemnat la sfârșitul sezonului 2022-2023.

 

De fapt, Sf.Gheorghe la începutul acestui sezon lansat o amplă campanie de marketing prin care se angajează să valorifice din plin toate oportunitățile pentru a atrage câți mai mulți oameni la stadion, promova fotbalul și crea o legătură și mai frumoasă CLUB - FANI. În acest sens, au fost semnate mai multe acorduri de colaborare cu rețeaua de berării DRAFT, agenția de turism Panda Tur, Yolo Shop sau MirTrans - Express. 

 

"Investind în fotbal, investim în viitorul nostru!" - este sloganul lui Sfântul Gheorghe. Mai multe detalii găsiți pe pagina de Facebook a clubului din Suruceni.

 

În Diviziile A și Națională, Dinamo-Auto și Sfîntul Gheorghe s-au întâlnit până acum de 20 de ori. “Sfinții” au câștigat 9 meciuri, iar tiraspolenii - 6, în timp ce alte 5 întâlniri s-au încheiat la egalitate. Golaverajul este favorabil echipei din Suruceni, 29-22.

 

Ultima dată, echipele s-au întâlnit pe 8 aprilie 2022. Sfinții s-au impus cu 4-0 prin golurile lui Maxmillian Ugochukwu Ihekuna, Jibril Ibrahim, Teodor Lungu și Vadim Paireli.

 

Cele două echipe au jucat 4 meciuri în Cupa Moldovei. În optimile de finală ale ediției 2016/17, Dinamo-Auto a învins dramatic cu 3-2 formația din Suruceni. Iar în sferturile de finală ale ediției 2018/19, deja “sfinții” s-au impus cu 3-0 (tur) și 1-2 (retur).

 

Echipele s-au mai întâlnit pe 4 mai 2021, în semifinala Cupei Moldovei, ediția 2020/21. Partida, jucată la Ternovca, s-a încheiat cu victoria “sfinților” cu 2-1 în prelungiri. Golurile au fost marcate de Nicolai Solodovnicov, Victor Stînă, respectiv, Abdula Genaev. Sfîntul Gheorghe a cucerit până la urmă Cupa Moldovei, iar apoi și Supercupa.

 

Dinamo-Auto și Sfîntul Gheorghe s-au duelat și în prima ediție a Cupei Federației 2020. Meciul s-a încheiat cu victoria echipei lui Igor Dobrovolski, 2-1 (au marcat Vadim Dijinari, Igor Krashnevskiy, respectiv Ion Dragan). A fost singura înfrângere de la turneu a viitorilor câștigători ai trofeului, Sfîntul Gheorghe.

 

Dinamo-Auto nu a mai câștigat de 7 etape și rămâne singura echipă fără gol marcat în acest sezon al Super Ligii. "Automobiliștii" sunt în continuare pe ultimul loc în clasament, deoarece au de recuperat 4 puncte din sancțiunea Comitetului de Etică al FMF, care în ședința din 18 iulie, examinând dosarele aflate pe rol cu referire la încălcarea art.59 al Codului Disciplinar FMF, a stabilit că FC Dinamo-Auto este responsabil de implicare în activități ilegale de manipulare a meciurilor de fotbal.

 

De partea cealaltă, Sf.Gheorghe vine după două înfrângeri consecutive și se află pe poziția a 5-a în Super Liga.

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.