• Fii alături de Echipa Țării

Serghei Butelschi, noul Secretar General al FMF

19 aug 2022 de Reporter FMF

Serghei Butelschi a fost desemnat astăzi de către Comitetul Executiv FMF noul Secretar General al forului fotbalistic moldovenesc. El l-a înlocuit în post pe Nicolae Cebotari, care s-a aflat în această funcție mai bine de 24 de ani. Totodată, Comitetul Executiv l-a numit pe Nicolae Cebotari într-o postură nouă, cea de Secretar General adjunct.   

 

Serghei Butelschi (44 de ani) este fost fotbalist, cunoscut pentru evoluțiile sale la echipele Zimbru Chișinău, Nistru Otaci, MHM-93 Chișinău, FC Agro Chișinău și Tiligul Tiraspol. A fost de 3 ori campion al Moldovei și a câștigat 2 Cupei ale Moldovei cu Zimbru Chișinău.

 

Din 2018 până în prezent a fost Director Tehnic al FMF și a avut un rol foarte important, fiind responsabil de dezvoltarea fotbalului de mase, a fotbalului de juniori de elită (inclusiv proiectul „NOI”), a fotbalului feminin, a proiectelor “Open Fun Football Schools” și ”Fotbal în școli”. Pe lângă aceasta, a coordonat instruirea antrenorilor prin intermediul Școlii Federale de Antrenori FMF.  

 

A absolvit Academia de Studii Economice din Chișinău. A făcut diverse cursuri de administrare a fotbalului la UEFA și FIFA.   

 

Este căsătorit. Are doi copii, fiica Polina și fiul Artemii.