• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal de Plajă (Naționale)

Moldova a câștigat Campionatul European de fotbal pe plajă, Divizia B!!!

31 iul 2022 de Reporter FMF
GALERIE

 

Moldova a devenit campioană europeană la fotbal pe plajă, Divizia B! În meciul final, disputat astăzi la Chișinău, Naționala noastră a învins Turcia cu 5-3. 

 

În cadrul ceremoniei de premiere, Ruslan Istrati a fost desemnat cel mai bun portar, iar căpitanul Grigore Cojocari a fost ales cel mai bun jucător al turneului. Grecul Andreas Katsoulis, a devenit cel mai bun golgheter al întrecerii, cu 8 reușite. Câștigătoarea și echipele premiante au primit cupe și cadouri din partea organizatorilor.

La ceremonia de premiere au participat președintele FMF, Leonid Oleinicenco, președintele Federației Sportive de Fotbal pe Plajă din Moldova, Eduard Crețu, directorul turneului, Alexandru Golban, și directorul de evenimente la Federația Internațională de fotbal pe plajă, Jose Ponset.

 

Naționala Moldovei s-a calificat, pentru prima dată în istorie, în Divizia A - elita fotbalului pe plajă din Europa. Debutul echipei lui Ruslan Pernai în primul eșalon va avea loc anul viitor, data urmând să fie anunțată de Federația internațională de fotbal pe plajă.

În acest moment sezonul în Divizia A este în plină desfășurare. În zilele 1-3 iulie, în orașul portughez Nazare, s-au jucat primele 3 etape. În grupa A, Portugalia a obținut 3 victorii și, cu 9 puncte, conduce în clasament. Urmează: Polonia – 5 puncte, Elveția – 3, Estonia și Franța – 0. În grupa B, conduce Spania, cu 9 puncte, urmată de Italia – 6, Azerbaidjan – 3, Ucraina și Germania – 0. Următoarele meciuri sunt programate pentru luna septembrie 2022.

În afară de cele 10 echipe, care participă în această ediție a Diviziei A, mai sunt și reprezentativele Rusiei și Belarusului, care sunt suspendate de forul mondial. În această situație, Federația internațională de fotbal pe plajă a hotârât să mărească numărul de echipe în Divizia A până la 16 (sau 14, în cazul în care nu va fi anulată suspendarea Rusiei și Belarusului), iar Moldova, Turcia, Grecia și Kazahstan sunt echipele care au obținut foaia de calificare.

 

Turcia – Moldova 3-5

Au marcat: Cem Keskin (24, 36), Yasin (29), respectiv Andrei Negara (3), Leonid Podlesnov (4), Grigore Cojocari (12-penalty, 34), Nicolae Ignat (20)

 
31 iulie. Arena fotbal pe plajă. Chișinău
Arbitru: Alfredo Pavone (Italia)

Al doilea arbitru: Dmytro Dudka (Ucraina)

Al treilea arbitru:  Attila Balint (România)

Timekeeper: Vladimir Tashkov (Bulgaria)

Cartonaș roșu: RECEP (36)

 

Turcia: 1.Mehmet, 3.Recep, 8.Bariș, 10.Cem Keskin, 20.Efe
Rezerve: 12.Serkan, 6.Yasin, 7.Semih, 9.Ege, 11.Emrah, 17.Ferhat, 19.Omer
Antrenor: Ozan Yilmaz

Moldova: 12.Ruslan Istrati, 3.Grigore Cojocari, 8.Dumitru Graur, 11.Nicolae Ignat, 15.Leonid Podlesnov
Rezerve: 1.Alexei Capsamun, 2.Artiom Turta, 4.Alexandru Sîrghi, 5.Andrei Negara, 7.Eugeniu Borovschi, 10.Andrei Florea, 13.Alexandru Eremia
Antrenor: Ruslan Pernai

 

Rezultatele meciurilor din 31 iulie

Malta - Lituania 4-9, meci pentru locul 11;

Georgia - Norvegia 3-3, 2-4 la penalty, meci pentru locul 9;

Danemarca - Anglia 3-2, meci pentru locul 7;

Letonia – România 2-3 după prelungiri, meci pentru locul 5;

Kazahstan – Grecia 3-5, finala mică;

Turcia - MOLDOVA 3-5, finala.