• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal de Plajă (Naționale)

Calificarea istorică a Naționalei Moldovei în elita fotbalului pe plajă european, urmărită din tribune de nume sonore din Republica Moldova

30 iul 2022 de Reporter FMF
GALERIE

Naționala Moldovei s-a calificat vineri seara pentru prima dată în istorie în etapa finală a Campionatului European de fotbal pe plajă. Echipa noastră a învins în meciul decisiv din grupă reprezentativa României cu 3-0 și cu 3 victorii din tot atâtea meciuri a obținut foaia de calificare în elita fotbalului pe plajă din Europa. 

 

Victoria de aseară a fost urmărită din tribune de mai multe personalități din Republica Moldova. Astfel, la meci au fost prezenți președintele Parlamentului, Igor Grosu, președintele comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, ex-secretarul de stat responsabil de sport MECC, Ion Gheorghiu, viceprimarul capitalei, Ilie Ceban, președintele de onoare al FMF, Pavel Cebanu, președintele FMF, Leonid Oleinicenco, alți oaspeți, care au susținut frenetic jucătorii noștri.

 

Josep Ponset, director evenimente la Federația Internațională de Fotbal pe Plajă, le-a înmânat oaspeților de onoare câte o minge originală a turneului de la Chișinău, cu simbolurile competiției organizată al doilea an consecutiv în capitala noastră. 

 

Euro Beach Soccer League se desfășoară săptămâna aceasta la Chișinău, pe Arena de plajă din parcul La Izvor. Site-ul FMF.md vă informează în regim Live text și video despre toate meciurile și evenimentele turneului. Astăzi, Naționala Moldovei joacă de la ora 18.30 în semifinalele competiției, împotriva selecționatei Greciei. Marea finala se va disputa duminică, 31 iulie, de la ora 18.30. 

 

foto: Aurelia Ciobanu