• Fii alături de Echipa Țării

FIFA mulțumește FMF pentru promovarea proiectului "Fotbalul pentru Școli"

18 iul 2022 de Ion Buga

Federația Internațională a Fotbal a apreciat la cel mai înalt nivel eforturile FMF privind dezvoltarea fotbalului juvenil în toată țara. R.Moldova este prima țară europeană care va implementa noul program FIFA "Fotbal pentru școli" (F4S)

 

Astfel, noul programul FIFA vine să aducă un plus de valoare proiectulul inițiat deja de FMF ”Fotbal în școli”, unul dintre cele mai mari proiecte sociale de promovare a modului sănătos de viață printre copiii din Republica Moldova. 


În mesajul de mulțumire pentru seminarele găzduite de țara noastră pe 12 și 13 iulie și dedicate lansării noului program FIFA, forul mondial a subliniat consolidarea eforturilor dintre FMF și ministerul de profil pentru a folosi sportul, în special fotbalul, în beneficiul copiilor și tinerilor.

 

"Stimate domnule președinte,

 

Ne-am întors din Moldova cu amintiri frumoase de la lansarea programului FIFA "Fotbalul pentru școli" la Centrul de pregătire al selecționatelor, iar aceste momente le-am împărtășit împreună cu peste 80 de copii și antrenori. Această lansare a fost un succes răsunător și nu ar fi fost posibilă fără colaborarea strânsă cu Federația Moldovenească de Fotbal. A fost un mare efort al întregii echipe! Împreună, ne-am unit forțele ca să folosim sportul nostru iubit în beneficiul copiilor și tinerilor, creând o viață unică prin experiențe atât pe teren, cât și în afara lui, care au avut un impact pozitiv asupra vieții tuturor celor care au participat și întregii comunități. 

 

În continuare, mizăm pe sprijinul dumneavoastră, fiind de părere că FMF ar putea contribui la impulsionarea schimbării sociale în țară, lucrând la bazele care au fost puse odată programul de lansare "Fotbalul pentru școli". Cu ajutorul dumneavoastră, ne propunem să transformăm acest proiect într-un un punct de referință care poate fi setat pentru ca toată lumea să-l urmeze. Suntem extrem de recunoscători pentru angajamentul FMF și guvernului țării că folosesc fotbalul ca un instrument de schimbare și suntem foarte încântați de semnarea importantului memorandum de colaborare dintre ambele entități. 

 

În acest sens, aș dori să profit de această ocazie pentru a aduce sincere mulțumiri tuturor celor implicați, pentru sprijinul acordat la lansarea programului "Fotbalul pentru școli", în special Ministerului Educației și Cercetării, Anatolie Topală. Convinși de valorile pozitive pe care le transmitem prin fotbal, ne luăm la revedere cu un salut prietenesc tuturor membrilor Federației Moldovenești de Fotbal. Vă mulțumim încă o dată și sperăm să ne revedem foarte curând".