• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal de Plajă (Naționale)

Fotbal pe plajă. Naționala Moldovei, în ascensiune în clasamentul mondial

11 iul 2022 de Ion Buga

Naționala Moldovei de fotbal pe plajă a urcat trei trepte în clasamentul mondial, dat publicității de Federația Internațională de fotbal pe plajă (BSWW). În noua ierarhie, selecționata pregătită de Ruslan Pernai ocupă poziția 44, cu 193 de puncte, printre cele 101 țări ale topului. 

 

Echipa noastră poate urca și mai mult în clasamentul mondial în cazul unui parcurs excelent la o nouă ediție a Campionatului European - Euro Beach Soccer League, Divizia B. Organizarea acestei competiții majore internaționale la fotbal pe plajă a fost încredințată, pentru al doilea an consecutiv, Federației Moldovenești de Fotbal. Meciurile din cadrul turneului vor fi găzduite de arena de fotbal pe plajă din Chișinău în perioada 27-31 iulie. Cele mai bune 4 naționale se vor califica în eșalonul superior - Divizia A.

 

Vă reamintim că anul trecut, pentru prima dată în istorie, Moldova a devenit campioana calificărilor europene la fotbal pe plajă, Divizia B. În meciul final, disputat la Chișinău, Naționala noastră a învins Estonia cu 4-1.