• Fii alături de Echipa Țării

Oficial. Meciul Sheriff - Zrinjski, din primul tur preliminar UCL, se va juca la stadionul Zimbru

28 iun 2022 de Ion Buga

În conformitate cu deciza Comitetului Executiv al UEFA din 24 iunie, Sheriff Tiraspol va juca pe stadionul Zimbru din Chișinău meciul retur cu echipa Zrinjski Bosnia și Herțegovina din primul tur preliminar al UEFA Champions League. Arena din capitală respectă toate reglementările UEFA aplicabile pentru meciurile de acasă ale tiraspolenilor în competițiile intercluburi UEFA.


Forul european a acceptat și schimbarea datei acestei partide. Programată inițial pe 13 iulie, meciul va avea loc pe 12 iulie cu începere de la ora 20:00. Vă reamintim, meciul tur se va juca pe 6 iulie la Mostar.

 

Dacă va trece în primul turul preliminar de Zrinjski, campioana Moldovei va juca împotriva câștigătoarei meciului Maribor (Slovenia) - Shakhtyor Soligorsk (Belarus). Partida tur va avea loc în deplasare pe 19/20 iulie, iar returul este programat peste o săptămână la Chișinău.

 

În calitate de organ competent pentru elaborarea regulamentelor care reglementează organizarea competițiilor UEFA (conform articolului 50 alineatul (1) din Statutul UEFA), Comitetul Executiv al UEFA are responsabilitatea generală pentru buna desfășurare a competițiilor sale, care include datoria de a preveni temporar organizarea meciurilor de competiție UEFA în anumite regiuni atunci când întreaga gamă de circumstanțe o impun. Comitetul Executiv al UEFA va rămâne în așteptare pentru a convoca noi întâlniri, în mod regulat, iar în caz de necesitate va reevalua situația pentru a adopta decizii suplimentare.