• Fii alături de Echipa Țării

Gabi Stan, la 70 de ani!

25 iun 2022 de Victor Daghi

Fostul antrenor al echipelor Zimbru și Milsami, Gabi Stan, câștigătorul Cupei Moldovei în anul 2003, serbează astăzi a 70-a aniversare!

 

Cu această ocazie, Federația Moldovenească de Fotbal, din numele întregii societăți fotbalistice, îi urează omagiatului multă sănătate, liniște sufletească, bucurii, viață lungă alături de cei dragi și cât mai mulți ani înainte dedicați fotbalului!!!

 

La mulți ani!!! 

 

Gabi Stan s-a născut pe 25 iunie 1952 la București, România.

 

Este maestru în sport. A jucat la Metalul București, Jiul Petroșani, Chimia Râmnicu Vâlcea și Tractorul Brașov. Cu Jiul a câștigat Cupa României, ediția 1973/74.

 

Tehnicianul român a antrenat Zimbru Chișinău, cu care a câștigat Cupa Moldovei în anul 2003 (0-0, 4-2 la penalty-uri cu Nistru Otaci) şi a ocupat locul secund la finalul unui sezon memorabil.

 

Zimbru sub comanda lui Gabi Stan a reușit să elimine din Cupa UEFA formația suedeză IFK Goteborg (3-1 și 2-2), fiind apoi învinsă de Real Betis Sevilla, Spania (0-2 și 1-2).

 

În primăvara anului 2011 Gabi Stan a revenit în Moldova ca antrenor la echipa din Divizia A, Ursidos Chişinău, cu care s-a clasat pe locul 2. La începutul sezonului 2011/12 Ursidos a fuzionat cu Milsami Orhei, iar antrenorul român a preluat Milsami-Ursidos, cu care a înregistrat 6 victorii, 3 remize şi 6 înfrângeri, clasându-se pe locul cinci în campionat după prima parte a Diviziei Naţionale.


Gabi Stan a mai antrenat echipele Metrom Brașov, FC Braşov, Astra Ploieşti, Corvinul Hunedoara, Jiul Petroşani, CSM Reşiţa, FC Vaslui, Minerul Lupeni, Forex Brașov, UTA Arad, Dunărea Călărași și Unirea Alba Iulia.

 

În perioada 2016-2020 a fost autorul emisiunii Zona Neutră la Nova TV.