• Fii alături de Echipa Țării

Juniori (Competiții)

Copii și juniori. Totalurile campionatului și perspectivele noului sezon

23 iun 2022 de Ion Buga
GALERIE

Departamentul Tehnic al Federației Moldovenești de Fotbal a organizat o ședință de lucru în cadrul căreia au fost făcute totalurile campionatului naţional pentru copii şi juniori, ediţia 2021/22. Totodată, au fost puse în discuție și aspectele de dezvoltare pentru sezonul următor.

 

După cum cunoașteți, în Strategia de dezvoltare a fotbalului moldovenesc, copiii sunt prioritatea principală a FMF în următorii ani. Federația va organiza cu regularitate seminare, competiții, dar și condiții necesare pentru buna desfășurare a procesului de antrenament și competițional la nivel de copii și juniori.  Participanții la ședință au făcut un schimb de opinii despre problemele cu care se confruntă în timpul campionatului și au pus în discuție aspecte ce țin de optimizarea sistemului competițional, formatul și regulamentul competiției, propuneri care urmează să fie examinate de oficialii FMF.


Ruslan Plopa, coordonatorul competițiilor de copii și juniori, a făcut o totalizare a sezonului recent încheiat, precum și a oferit informații ample despre platforma COMET, sistemul electronic în managementul competițiilor sportive, perspectivele implementării acesteia în regiunile țării.

 

Alexei Gheorghiu, manager de dezvoltare regională, s-a referit la Regulamentul Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal privind clasificarea centrelor de pregătire a copiilor şi juniorilor. Nicolae Bunea și Valeriu Oloieru, antrenori regionali, au vorbit despre continuitatea proiectului FMF ”Noi”, perspective de dezvoltare și monitorizarea structurilor de fotbal.


Diana Bulgaru, coordonatorul proiectului social-sportiv "Fotbal în școli", a venit cu materiale și informații despre clasele specializate de fotbal. Un alt subiect important fost prezentat de către juristul FMF, Ion Poalelungi, care a vorbit despre aspectele juridice ale activității structurilor de fotbal.

 

La finalul ședinței, Constantin Anghel, președintele Comitetului de Copii și Juniori, s-a referit la proiectul regulamentului și formatului campionatului de copii și juniori, ediția 2022/23, care urmează a fi aprobat de către Comitetul Executiv al FMF.

 

FMF a fost reprezentată la ședință de către președintele Leonid Oleinicenco, directorul tehnic, Serghei Butelschi, manager dezvoltare regională, Oleg Molceanov, Serghei Ursul, Vitalie Jurat, Vitalie Lungu, Alexei Gheorghiu, toți manageri ai Oficiilor de dezvoltare.