• Fii alături de Echipa Țării

Asociații Raionale

Proiectul ,,Fotbal în Școli" prinde contur în raionul Ialoveni

16 iun 2022 de user337
GALERIE

La inițiativa ARF Ialoveni și a Consiliului Raional Ialoveni, cu prezența președintelui comitetului executiv al ARF, Ilie Nour, a vicepreședinților Consiliului Raional Ialoveni, Galina Tonu și Andrei Eremia, cât și cu susținerea FMF, reprezentată de către coordonatorul proiectului „Fotbal în școli” - Diana Bulgaru, pe 16 iunie s-a desfășurat ședința în care s-a abordat subiectul deschiderii unei clase specializate de fotbal în școlile din raionul Ialoveni. 


La ședință au participat specialiștii în sport și directorii următoarelor instituții de învățământ din raion: LT „Andrei Vartic”, LT „Petre Ștefănucă”, Gimnaziul „Grigore Vieru” din or. Ialoveni, LT Costești, LT „Aurel David” Bardar, LT „Ion Pelivan” Răzeni.


Conform proiectului, copiii din ciclul gimnazial, începând cu clasa a cincea, ar urma să practice 10 ore de fotbal săptămânal, iar acest fapt ar spori practicarea sportului rege. În cadrul ședinței, reprezentanții instituțiilor au venit cu întrebări și propuneri pentru realizarea obiectivului menționat. Avem încrederea că, în curând, o clasă specializată de fotbal va fi deschisă, iar fotbalul în raionul Ialoveni va trece la o treaptă nouă în dezvoltarea sa.