• Fii alături de Echipa Țării

Astăzi începe campionatul Moldovei la fotbal pe plajă. Hai la fotbal!

04 iun 2022 de Ion Buga

După un sezon intens cu meciuri spectaculoase în competițiile de mini-fotbal (socca), arena din parcul La Izvor al capitalei este gata deja să găzduiască și întrecerile la fotbal pe plajă. Astăzi începe cea de-a 15-a ediție a campionatului Moldovei. La competiția din acest an participă 8 echipe: FC Budești, BSC Nistru, FC Ghidighici, CS Ialoveni, Next, Sportul Studențesc ULIM, FC Olimpic, FC Tinerețea.

 

Meciurile primei etape vor avea loc pe noua arena din parcul La Izvor al capitalei conform programului: 
FC Ghidighici - CS Ialoveni (ora 18:00)  
Next - Sportul Studențesc - ULIM (ora 19:00)      
Olimpic - Tinerețea (ora 20:00)

 

Invităm în tribunele arenei toți amatorii fotbalului! Intrarea este liberă!


Din cauza participării în Liga Campionilor la fotbal pe plajă (Euro Winners Cup), echipa Nistru a disputat în devans partidele sale din primele două etape. Campioana Moldovei s-a impus categoric cu FC Budești (scor 15-2) și Next (scor 15-0). Leonid Podlesnov este autorul primului gol din noul sezon la fotbal pe plajă, el înscriind în minutul 3 al meciului cu FC Budești.

 

Sezonul regulat conține 7 etape, care vor fi jucate până la 22 iunie. Faza play-off va avea loc la începutul lunii august, iar finala campionatului este programată în perioada 18-21 august.

 

Am fi avut un campionat foarte interesant, dacă ar fi participat și alte echipe de top din ultimii ani, cum ar fi Djoker, Olimpia-Stels, Steaua-Dental, FC Dubăsari sau CS Grătiești. În același timp, ne bucurăm de un interes sporit din partea tinerilor jucători. În prezent, continuă înscrierile echipelor pentru campionatele la vârstele U11, U13, U15, U17 și U19,

a declarat Iurie Bulgăreanu, secretarul general al Federației Sportive de fotbal pe plajă.

 

Prima campioană a Moldovei la fotbal pe plajă a devenit CS Colonița în anul 2008. Ulterior, titlul național a fost adjudecat de echipele Djoker Chișinău (7 ori), Lexmax Chișinău (3), Palestra Chișinău (2) și Nistru Chișinău (1). 

 

Vă reamintim, în perioada 27-31 iulie, arena de fotbal pe plajă din Chișinău va găzdui o nouă ediție a Campionatului European - Euro Beach Soccer League, Divizia B. Organizarea acestei competiții majore internaționale la fotbal pe plajă a fost încredințată, pentru al doilea an consecutiv, Federației Moldovenești de Fotbal. La competiție vor participa 16 echipe, iar cele mai bune 4 Naționale se vor califica în Divizia A.