• Fii alături de Echipa Țării

1 Iunie - Ziua Internațională a Copiilor

01 iun 2022 de Ion Buga

Ziua Internaţională a Copilului, celebrată astăzi în întreaga lume, este o zi în care revenim cu toţii la momentele plăcute ale copilăriei, în care sărbătorim speranţa într-un viitor mai bun și conştientizăm, că interesul pentru copil trebuie să fie unul prioritar şi că, toţi copiii au nevoie de sprijinul şi atenţia noastră zi de zi.

 

Copiii sunt viitorul nostru, cea mai preţioasă avere a unei naţiuni. Iată de ce avem datoria să le oferim o creştere şi dezvoltare armonioasă, într-un mediu sigur, în care capacităţile şi creativitatea copiilor să se poată manifesta pe deplin.

 

Cu prilejul frumoasei sărbători, Federaţia Moldovenească de Fotbal aduce sincere felicitări şi urări de bine tuturor copiilor din Republica Moldova, dorindu-le să crească frumoşi şi sănătoşi, iar greutăţile vieţii să le ocolească drumul ce duce spre maturitate. Să fiți mereu bucuria părinţilor şi bunicilor voștri! 

 

Federația Moldovenească de fotbal pune un mare accent pe dezvoltarea copiilor. Crearea sistemului educațional de fotbal este una dintre prioritățile FMF pentru următorii 4 ani, iar deviza noii strategii de dezvoltare a Federației Moldovenești de Fotbal este ”Accentul pe copii”. Federația a ales să investească în sănătatea și dezvoltarea armonioasă a copiilor pentru a avea o tânără generație de succes.

 

În prezent, FMF organizează competiții fotbalistice, la care participă circa 20.000 de copii sub vârsta de 18 ani. În proiectul Fotbal în Școli sunt implicați peste 16 mii de copii din peste 200 de școli din republică.

 

Sărbătorirea unei zile dedicate copilului a fost propusă în 1925, la Conferința mondială pentru bunăstarea copiilor de la Geneva. La 14 decembrie 1954, Adunarea Generală a ONU a adoptat Rezoluția nr. 836 pentru a proclama o Zi mondială a copilului.