• Fii alături de Echipa Țării

Divizia A. Licențierea cluburilor

27 mai 2022 de Ion Buga

În rezultatul examinării documentelor de licențiere prezentate de cluburile din Divizia A și celor care au dreptul se depună solicitare pentru obținerea Licenței A, Organul Directiv de Prima Instanță din cadrul Sistemului de licențiere a cluburilor de fotbal al FMF, la ședința sa din 27 mai a luat următoarele decizii pentru sezonul 2022-2023:

 

- A acorda Licența A pentru sezonul 2022-2023 cluburilor:
FC Olimp Comrat, Iskra Rîbnița, FC Sucleia, Speranța Drochia, Real Succes Chișinău, Sporting Trestieni, FCM Ungheni

Licența “A” oferă cluburilor posibilitatea să evolueze în Divizia A pe un stadion omologat de FMF.

 

- A refuza acordarea Licenței A clubului FC Florești pentru sezonul 2022/23
Vă reamintin, în conformitate cu decizia Comitetului de Etică al FMF din 17 ianuarie 2022, FC Florești a fost sancționată cu excluderea din Campionatul Republicii Moldova la fotbal, ediția 2021/22, Divizia Națională, și sancționată cu retrogradarea într-o divizie imediat inferioară (Divizia A).

 

De asemenea, în cazul cluburilor Diviziei B care au obținut dreptul de promovare în Divizia A, Licența A a fost acordată doar câștigătoarei Diviziei B, seria Nord – FC Fălești.

 

Echipei FC Văsieni, câștigătoarea Diviziei B, seria Sud, i-a fost refuzată Licența A. Dacă FC Văsieni nu va obţine Licenţa A, atunci în conformitate cu art. 15.5.2 al Regulamentul Campionatului R. Moldova la fotbal, FC Stăuceni, clubul clasat pe poziția secundă în clasamentul final al seriei respective va avea drept de promovare în Divizia A, întrucât a obținut Licența A.

 

Conform prevederilor Regulamentului de Licențiere a FMF, cluburile care nu sunt de acord cu decizia luată, o pot ataca la Organul de Apel al Sistemului de licențiere a cluburilor de fotbal al FMF într-un termen de 5 zile calendaristice.