• Fii alături de Echipa Țării

Juniori (Competiții)

Sheriff, campioană la juniori U19

23 mai 2022 de Maria Teeşanu

Sheriff Tiraspol a devenit pentru a cincea oară consecutiv campioană națională printre juniori U19! În penultimul meci din acest sezon, echipa pregătită de Andrei Corneencov și Vitalie Tarasenco a surclasat formația CSF-ȘSSF Bălți, scor 5-0. Golurile au fost marcate de Dan-Angelo Boțan (minutele 3, 61), Dmitrii Pogreban (32), Artion Jaloba (52) și Vladislav Costin (90).

Datorită acestui succes, Sheriff nu mai poate fi ajunsă în clasament de Zimbru Chișinău, având cu 5 puncte mai mult. Astfel, echipa Sheriff U-19 va reprezenta Moldova în UEFA Youth League, ediția 2022/23.

Amintim că anul trecut, datorită calificării echipei de seniori în grupele Champions League, și juniorii lui Sheriff au evoluat în această competiție într-o grupă cu Real Madrid, Inter și Shakhtar Donețk. În 6 meciuri jucate, tiraspolenii nu au acumulat vreun punct și au ocupat ultimul loc în clasament.

Sheriff U19 este prima echipă din Moldova care a ajuns în primăvara europeană a competițiilor intercluburi, după în sezonul 2019/20 a fost eliminată în play-off-ul Ligii Campionilor pentru tineret de către Steaua Roșie Serbia, la penalty-uri, scor 2-4.

Foto: FC Sheriff