• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

FC Fălești, premiată pentru locul 1 în Divizia B, seria Nord

23 mai 2022 de Ion Buga

FC Fălești a fost premiată pentru titlul de campioană a Diviziei B, Seria Nord, ediția 2021/22. Medaliile și Cupa au fost înmânate jucătorilor, staffului tehnic şi conducătorilor formației de către vicepreședintele FMF, Ruslan Berzoi. La eveniment au mai participat președintele Asociației de Fotbal Fălești, Vasile Răileanu și directorul stadionului, Dumitru Răileanu.

 

Vă prezentăm lotul echipei FC Fălești: Vitalie Dîntu, Maxim Golovatîi, Igor Melnic, Gheorghe Ciocoi, Denis Dumenico, Gheorghi Ovseannicov, Maxim Hovanschii, Dumitru Andrițchi, Robert Turava, Ion Besarab, Ivan Sîciov, Dan Moraru, Stanislav Carazanu, Alexei Oală, Valerian Cojocaru, Viorel Macovschi, Dumitru Braiu, Eric Grăjdianu, Maxim Popa, Rodion Grajdean, Victor Bejenari, Vlad Dobîndă.

Ceremonia de premiere a avut loc imediat după meciul din campionat cu Codru Călărași, încheiat cu victoria făleștenilor, în fața propriilor suporteri pe stadionul orășenesc din Fălești. Vă reamintim, recent stadionul ”Spicul” a fost renovat cu sprijinul financiar al Federației Moldovenești de Fotbal și al Consiliului Raional Fălești. Arena dispune de teren artificial de ultima generație, fotolii individuale și vestiare moderne, blocuri sanitare și camere pentru oficiali - toate construite de la zero. Noul teren sintetic a fost proiectat conform standardelor internaționale, cu dimensiuni care permit organizarea meciurilor oficiale de fotbal. Cu o capacitate de 4300 de locuri acest stadion este unic de acest fel în nordul țării.  

 

Astfel, FC Fălești revine în Divizia A, acolo de unde a retrogradat în stagiunea precedentă. 

 

Fotbalul făleștean este unul cu tradiții. Echipele locale au fost o prezență constantă în competițiile interne, începând cu perioada interbelică. În 2029 fotbalul din Fălești își va serba centenarul. După crearea campionatului național de fotbal, formația Cristal Fălești a fost inclusă în Superliga (Divizia Națională de astăzi), unde a evoluat în primele patru sezoane (1992-1995).