• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

”Foarfeca” superbă reușită de Vitalie Damașcan! Vezi golul marcat de atacantul moldovean pentru Sepsi

16 mai 2022 de Victor Daghi

 

Internaționalul moldovean Vitalie Damașcan a marcat astăzi unul dintre cele 5 goluri ale echipei sale, Sepsi OSK în victoria cu 5-0 contra formației FCU Craiova, din etapa a 9-a din play-out-ul campionatului României. Damașcan a înscris în minutul 66 cu o foarfecă superbă și a fost schimbat 6 minute mai târziu.

 

Acesta este al 2-lea gol marcat de atacantul moldovean în cele 18 meciuri jucate pentru Sepsi în actuala stagiune a Ligii 1.

 

Anterior Damașcan a înscris, în etapa 20, un gol în poarta echipei Argeș Pitești.

 

A fost penultimul meci al lui Sepsi în Liga 1 din acest sezon. Partida a fost oprită de două ori din cauza scandărilor xenofobe. Sepsi, cu 42 de puncte, s-a clasat pe locul 7.

 

Vitalie Damașcan s-a transferat la Sepsi pe 12 iulie 2021 de la Torino FC, Italia și a semnat un contract valabil pe 4 ani. Anterior atacantul de 23 de ani născut la Soroca a mai jucat la Zimbru, Sheriff, Torino FC, Italia, Fortuna Sittard și RKC Waalwijk, ambele din Țările de Jos. Cu formația din Tiraspol a câștigat două titluri de campion al Moldovei, o Cupă și a devenit golgheterul ediției 2017, cu 13 reușite.

 

Pentru Naționala Moldovei Vitalie Damașcan a jucat 17 meciuri și a marcat 2 goluri. 

 

Tot astăzi, un alt atacant moldovean, Nicolae Milinceanu și-a trecut numele pe lista marcatorilor în meciul din campionatul Ciprului, pe care echipa sa, AEL Limassol a învins Doxa cu 3-1. Milinceanu a deschis scorul în minutul 8, din penalty, acesta fiind al 5-lea gol marcat de Milinceanu în Liga Cyta.