• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Divizia Națională 2021/22 s-a încheiat. Premierea echipelor și clasamentul final

14 mai 2022 de Ion Buga
GALERIE

Astăzi s-a încheiat campionatul Moldovei la fotbal, Divizia Națională, ediția 2021/22. În ultima etapă, a 28-a, Sheriff, deja în postură de campioană, a învins în deplasare echipa Sf.Gheorghe, scor 2-0. 

După încheierea partidei, jucătorii și staful tehnic al echipei tiraspolene au fost premiați cu medaliile de aur și o Cupă de către secretarul general FMF, Nicolae Cebotari și directorul tehnic, Serghei Butelschi. Vezi AICI imagini video.

 

FC Sheriff a cucerit titlul de campioană națională pentru a 20-a oară. În palmaresul echipei din Tiraspol mai sunt 10 Cupe și 7 Supercupe ale Moldovei, fiind astfel cel mai titrat club din Republica Moldova. Pentru Sheriff urmează finala Cupei Moldovei cu Sf.Gheorghe Suruceni. Meciul va avea loc pe 21 mai, pe stadionul din Nisporeni, de la ora 20:00.


De asemenea, tiraspolenii urmează să reprezinte Moldova în preliminariile Ligii Campionilor, acolo unde anul trecut au ajuns până în faza grupelor.

foto: Ion Anușca

Pentru al doilea an consecutiv Petrocub s-a clasat pe locul doi în Divizia Națională și va reprezenta țara noastră în Europa Conference League. Medaliile de argint formației din Hîncești le-au fost înmânate de președintele FMF, Leonid Oleinicenco și directorul de competiții FMF, Petru Soltanici. Vezi AICI imagini video de la premiere.

 

În 2017, 2018 și 2019, Petrocub s-a clasat pe poziția a treia a podiumului de premiere a Diviziei Naționale, evoluând ulterior în preliminariile Ligii Europei. În 2020 echipa din Hîncești și-a trecut în palmares și primul trofeu. Este vorba de Cupa Moldovei, grație victoriei din finala cu Sf.Gheorghe, obținută în urma executării loviturilor de departajare, scor 5-3.

Petrocub Hîncești 2022

Milsami Orhei a fost premiată pentru locul 3 ocupat în campionatul Moldovei. Medaliile și Cupa au fost înmânate jucătorilor, staffului tehnic şi conducătorilor formației de către Dragoș Hîncu, vicepreședintele FMF și Nicolae Dănilă, inspector federal FMF. Vezi AICI imagini video.

 

Este pentru a 4-a oară în istorie, când clubul orheian se clasează pe treapta a treia a podiumului de premiere. De asemenea, Milsami are în palmares un titlu de campioană (2015), iar de alte două ori a intrat în posesia medaliilor de argint. Pentru Milsami urmează o nouă evoluție în Conference League.

Foto: Xenia SILCENCO

Golgheter al actualului sezon din Divizia Națională a devenit Vladimir Ambros (Petrocub), cu 17 goluri. 

A retrogradat FC Florești, în timp ce Zimbru Chișinău va juca meciul de baraj. 

 

 Clasamentul final