• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 17:00. Dinamo-Auto - Milsami

14 mai 2022 de Victor Daghi

 

Dinamo-Auto - Milsami

 

14 mai. Ternovca, stadionul Dinamo-Auto
Arbitru: Andrei CEBAN

Asistenți: Artur MACOVEI și Vadim VICOL

Al 4-lea oficial: Daniel LUCA

 

Dinamo-Auto: 12.Stanislav IVANOV, 2.Ion DANILOV, 6.Artiom BILINSCHII, 8.Vadim YAKOVLEV, 14.Andrei BURSUC, 21.Nichita PICUS, 22.Marin CĂRUNTU, 23.Vladislav BOICO, 24.Vladimir COVCENCO, 27.Andrei COJOCARI (c), 29.Evgheni PLEȘCO

Rezerve: 16.Maxim BARDÎȘ, 4.Andrei NOVICOV, 7.Serghei SCHIȚENCO, 10.Vadim CEMÎRTAN, 18.Maxim BLAJCHIN, 19.Maxim MIHALIOV, 28.Vasil ANDONI

Antrenor: Oleg BEJENAR

 

Milsami: 31.Victor BUGA, 8.Gheorghe ANDRONIC, 14.Vadim DIJINARI, 16.Alexandru ANTONIUC (c), 18.Petru RACU, 19.Dan PÎSLA, 20.Vitus AMOUGUI, 22.Sergiu ISTRATI, 24.Eugen ZASAVIȚCHI, 27.Ștefan EFROS, 84.Igor BONDARENCO

Rezerve: 1.Emil TÎMBUR, 7.Nichita IURAȘCO, 10.Alexandru DEDOV, 11.Mamadou Harouna CAMARA, 15.Sergiu NAZAR, 23.Vadim BOLOHAN, 98.Igor LAMBARSCHI

Antrenor: Serghei DUBROVIN

 

Dinamo-AutoTiraspol și Milsami Orhei se întâlnesc astăzi, de la ora 17:00, într-un meci al etapei a XXVIII-a a Diviziei Naționale. Partida de la stadionul Dinamo-Auto din Ternovca va fi transmisă de platforma media divizianationala.tv.

 

Cele două formații au jucat primul lor meci direct în optimile de finală ale Cupei Moldovei, ediția 2012/13, iar Milsami s-a impus cu 3-1. Tot în cadrul acestei competiții, „vulturii roșii” au mai câștigat un duel cu dinamoviștii, scor 3-0, în sferturile ediției 2015/16. 

 

Restul meciurilor directe (29) au fost în Divizia Națională. În total, Milsami a adunat 18 victorii, Dinamo-Auto - 7, iar alte patru meciuri s-au terminat nedecis. Golaverajul este de partea “vulturilor roșii”: 61-26. 

 

În stagiunea actuală, echipele s-a întâlnit de trei ori. În primele două meciuri s-au impus orheienii, iar în ultima partidă au învins tiraspolenii.

 

Pe 21 august 2021, în etapa a 7-a, la Orhei, gazdele s-au impus cu 4-1, golurile fiind marcate de Artiom Puntus-3, Sergiu Nazar, respectiv, Artem Fedorov.

 

Pe 17 octombrie 2021, la Ternovca, orheienii s-au impus greu, cu 3-1, golul victoriei fiind marcat de Sergiu Istrati în ultimul sfert de oră. Scorul a fost deschis de Alexandru Antoniuc, din penalty, Maxim Mihaliov a egalat la unu în minutul 69, iar Sergiu Istrati și-a trecut în cont o “dublă”.

 

Ultimul duel direct a avut loc pe 18 martie 2022, la Vadul lui Vodă. Dinamo-Auto a câștigat cu un neverosimil 5-2, iar golurile au fost marcate de Nichita Picus, Marin Căruntu-2, Vadim Cemîrtan-2, respectiv, Gheorghe Andronic și Alexandru Dedov.

 

Dinamoviștii au fost învinși cu 5-0 de vicecampioana Petrocub în etapa trecută și ocupă locul 6 în clasament, cu 31 de puncte.

 

Formația tiraspoleană a fost învinsă în ultimele 4 meciuri din campionat și Cupă.

 

Gazdele vor putea conta pe fundașul Vladimir Covcenco, care a fost suspendat în etapa trecută pentru cumul de cartonașe galbene.

 

În schimb, atacantul Octavian Bulat nu are drept de joc, el fiind suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.

 

De partea cealaltă, Milsami a remizat cu Sheriff (1-1) în etapa trecută, și este unica echipă din Divizia Națională care a acumulat 4 puncte în meciurile directe cu campioana națională în această stagiune. Formația antrenată de Serghei Dubrovin, cu 50 de puncte, se situează pe locul 3 în clasament. La finalul meciului va avea loc ceremonia de premiere a formației orheiene cu medaliile de bronz.

 

Datorită golului marcat în poarta lui Razak Abalora în etapa trecută, atacantul Sergiu Istrati a ajuns la cota 14 în acest sezon și are cu 2 goluri mai puțin decât Vladimir Ambros de la Petrocub.

 

Nicio televiziune din Republica Moldova nu și-a manifestat interesul pentru a transmite Divizia Națională și Cupa Moldovei Moldtelecom, toate meciurile din partea a doua a campionatului Moldovei și Cupei Moldovei Moldtelecom vor putea fi urmărite doar online, contra plată, pe platforma media divizianationala.tv. În același timp, câte un meci din fiecare etapă va fi disponibil gratis.