• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Naționala a început pregătirea pentru Liga Națiunilor

09 mai 2022 de Victor Daghi
GALERIE

Pregătirea primelor 4 meciuri din Liga Națiunilor este efectuată de staff-ul tehnic al naționalei, sub coordonarea selecționerului Serghei Cleșcenco.

 

În prima parte a zilei de azi, selecționerul împreună cu staff-ul său, antrenorii secunzi Vitalie Culibaba și Sergiu Secu, preparatorul fizic Alexei Scorpan și antrenorul de portari Denis Romanenco s-au întâlnit la sediul FMF pentru a stabili programul detaliat pentru fiecare zi de cantonament al acestei acțiuni din lunile mai-iunie.

 

Antrenorii adună informații, inclusiv prin intermediul platformei Instat, despre candidații la Națională, care evoluează în campionatul național și în cluburile din străinătate.

 

Un alt aspect important este analiza jocului adversarilor. Au fost pregătite informații detaliate despre reprezentativele Liechtensteinului, Andorrei și Letoniei, care urmează să fie prezentate jucătorilor.

 

“În premieră, pentru Naționala noastră, vom juca 4 meciuri consecutive. Nu va fi deloc ușor și de aceea este important să alegem corect numărul de jucători, care vor fi folosiți în aceste jocuri. 

 

Astăzi ne-am adunat mai mult pentru a discuta despre selecția jucătorilor, deoarece membrii staffului tehnic au misiunea să urmărească evoluția candidaților la Națională. Am fost prezenți la mai multe meciuri din Divizia Națională pentru a vedea candidații din campionatul național. În acest moment avem un lot lărgit alcătuit din 35 de jucători, dar în lista finală vor rămâne 27 de fotbaliști, pe care vom miza în aceste 4 meciuri. 

 

Planificăm să anunțăm lotul Naționalei deja pe parcursul acestei săptămâni, iar cantonamentul va începe pe 23 mai. Vom pune accent pe pregătirea fizică a tricolorilor, cel puțin timp de 3 zile vom organiza câte două antrenamente pe zi. Ședințele teoretice vor începe din 30 mai, atunci când toți jucătorii vor fi prezenți în cantonament.

 

Un alt aspect important este pregătirea fotbaliștilor. Unii băieți vor termina campionatul mai devreme, iar alții vor juca până pe 28 mai. Este important să planificăm foarte atent pregătirea lor pentru ca ei să fie în formă optimală în meciurile din iunie.  

 

Conducerea Federației a setat cele mai îndrăznețe obiective pentru Liga Națiunilor, iar pentru noi este important să pregătim cu atenție fiecare meci în parte și să stabilim o strategie pentru partidele următoare”,

 

a declarat selecționerul Serghei Cleșcenco pentru site-ul FMF.md  

 

Naţionala Moldovei va disputa în luna iunie 4 partide din Liga Națiunilor - în deplasare cu Liechtenstein (3 iunie) și Andorra (6 iunie), apoi la stadionul Zimbru cu Letonia (10 iunie) și din nou Andorra (14 iunie).