• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 17:00. Petrocub – Dinamo-Auto

08 mai 2022 de Victor Daghi

 

Petrocub – Dinamo-Auto

 

8 mai. Hîncești, stadionul orășenesc
Arbitru: Ivan TUDOS

Asistenți: Andrei BODEAN și Sergiu BOGDAN

Al 4-lea oficial: Andrei BREGUȚA

 

Petrocub: 99.Igor MOSTOVEI, 4.Victor MUDRAC, 9.Vladimir AMBROS (c), 13.Artem FEDOROV, 17.Victor BOGACIUC, 73.Ioan-Călin REVENCO, 90.Ion JARDAN, 93.Constantin SANDU, 94.Corneliu COTOGOI, 97.Marius IOSIPOI, 98.Maxim COJOCARU

Rezerve: 8.Iaser ȚURCAN, 14.Alexandru VLAS, 77.Ruslan BÂNZARU

Antrenor: Lilian POPESCU

 

Dinamo-Auto: 16.Maxim BARDÎȘ, 4.Andrei NOVICOV, 6.Artiom BILINSCHII, 8.Vadim YAKOVLEV, 9.Octavian BULAT, 14.Andrei BURSUC, 21.Nichita PICUS, 22.Marin CĂRUNTU, 23.Vladislav BOICO, 27.Andrei COJOCARI (c), 29.Evgheni PLEȘCO

Rezerve: 12.Stanislav IVANOV, 2.Ion DANILOV, 7.Serghei SCHIȚENCO, 10.Vadim CEMÎRTAN, 18.Maxim BLAJCHIN, 19.Maxim MIHALIOV, 28.Vasil ANDONI

Antrenor: Oleg BEJENAR

 

Petrocub Hîncești și Dinamo-AutoTiraspol se întâlnesc astăzi, de la ora 17:00, în cel de-al doilea meci al etapei a XXVII-a a Diviziei Naționale. Partida de la stadionul orășenesc din Hîncești va fi transmisă GRATIS de site-ul nostru.

 

În Divizia Națională, Dinamo-Auto și Petrocub au disputat 23 de meciuri directe. Formația din Hîncești a repurtat 10 victorii, iar „automobiliștii” - 7. Alte șase partide s-au terminat la egalitate. Golaverajul este favorabil echipei Petrocub: 32-24. 

 

Primul meci direct al celor două grupări s-a disputat pe 22 august 2015, la Hîncești, iar Petrocub se impunea atunci cu 2-1 grație “dublei” semnate de Roman Șumchin. Pentru tiraspoleni a înscris Victor Mudrac, astăzi jucător la FC Petrocub.

 

În actuala ediție de campionat adversarii de astăzi s-au întâlnit de trei ori, Petrocub s-a impus în două partide, iar un joc s-a încheiat la egalitate.

 

Pe 14 august 2021, în etapa a 6-a, la Ternovca, Petrocub a învins cu 2-0, iar golurile au fost marcate de Mihail Platica și Vadim Gulceac.

 

În continuare, pe 1 octombrie 2021, la Hîncești, Petrocub a câștigat cu 6-1, iar golurile au fost marcate de Sergiu Platica, Mihail Platica, Vladimir Ambros, Corneliu Cotogoi-2, Artem Fedorov, respectiv, Marin Căruntu.

 

În ultimul duel direct, pe 13 martie 2022, la Ternovca, meciul s-a încheiat cu o remiză albă.

 

Petrocub a învins CSF Bălți cu 3-2 în etapa a 26-a și a adunat 58 de puncte, asigurându-și locul 2 în clasament. Echipa antrenată de Lilian Popescu va reprezenta țara noastră în Europa Conference League.

 

Clubul din Hîncești a câștigat ultimele 3 meciuri din campionat.

 

Mijlocașul Sergiu Platica nu va putea juca în meciul de azi, deoarece el este suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.

 

Atacantul Vladimir Ambros, cu 13 goluri, se află pe locul 2 în clasamentul golgheterilor. În acest TOP conduce Sergiu Istrati de la Milsami, cu 14 reușite.

 

De partea cealaltă, Dinamo-Auto a fost învinsă cu 3-0 de campioana Sheriff în etapa a 26-a și, cu 31 de puncte, se clasează pe locul 5. Echipa antrenată de Oleg Bejenar a pierdut toate șansele să evolueze în cupele europene în acest sezon.

 

Formația tiraspoleană a fost învinsă în ultimele 3 meciuri din campionat și Cupă.

 

Oaspeții vor putea conta în meciul de azi pe doi jucători importanți, mijlocașul Maxim Mihaliov și fundașul Andrei Novicov, care au fost suspendați în etapa trecută pentru cumul de cartonașe galbene.

 

În schimb, fundașul Vladimir Covcenco nu are drept de joc, el fiind suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.

 

Nicio televiziune din Republica Moldova nu și-a manifestat interesul pentru a transmite Divizia Națională și Cupa Moldovei Moldtelecom, toate meciurile din partea a doua a campionatului Moldovei și Cupei Moldovei Moldtelecom vor putea fi urmărite doar online, contra plată, pe platforma media divizianationala.tv. În același timp, câte un meci din fiecare etapă va fi disponibil gratis.