• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 18:00. Petrocub – CSF Bălți

30 apr 2022 de Victor Daghi

 

Petrocub – CSF Bălți

 

30 aprilie. Hîncești, stadionul orășenesc
Arbitru: Andrei BREGUȚA

Asistenți: Vladislav LIFCIU și Alexandru SAJIN

Al 4-lea oficial: Andrei COJOCARU

 

Petrocub: 99.Igor MOSTOVEI, 4.Victor MUDRAC, 9.Vladimir AMBROS (c), 11.Sergiu PLATICA, 17.Victor BOGACIUC, 21.Maxim POTÎRNICHE, 73.Ioan-Călin REVENCO, 90.Ion JARDAN, 94.Corneliu COTOGOI, 97.Marius IOSIPOI, 98.Maxim COJOCARU

Rezerve: 12.Maxim IURCU, 13.Artem FEDOROV, 14.Alexandru VLAS, 77.Ruslan BÂNZARU

Antrenor: Lilian POPESCU

 

CSF Bălți: 22.Victor STRAISTARI, 7.Nichita MOȚPAN (c), 8.Andrei RUSNAC, 11.Daniel DANU, 19.Zotsara RANDRIAMBOLOLONA, 20.Emmanuel Chinemerem ALARIBE, 30.Petru NEAGU, 31.Welington Matsukichi DA SILVA TAIRA, 44.Denis FURTUNA, 73.Chinaza Miracle NWAUTOBO, 77.Valeriu GAIU

Rezerve: 1.Iulian-Sebastian AGACHI, 17.Serghei MIȘCOV, 18.Piotr GHERMAN, 21.Oleg PLATNIUC, 26.David CEMSCHI, 27.Ruben Marcelo GOMEZ GARCIA

Antrenor: Serghei CEBOTARI

 

Petrocub Hîncești și CSF Bălți se întâlnesc astăzi, de la ora 18:00, în ultimul meci al etapei a XXVI-a a Diviziei Naționale. Partida de la stadionul orășenesc din Hîncești va fi transmisă de platforma media divizianationala.tv.

 

În actuala ediție, echipele s-au întâlnit de trei ori și de fiecare dată s-a impus echipa antrenată de Lilian Popescu.

 

Pe 7 august 2021, în etapa a 5-a, la Bălți, Petrocub s-a impus cu 4-2, iar golurile au fost marcate de Vladimir Ambros-2, Mihail Platica, Vadim Gulceac, respectiv, Maxim Potîrniche (autogol) și Serhii Molochko.

 

Iar pe 26 septembrie 2021, la Hîncești, din nou a câștigat Petrocub, cu 3-0, iar golgheterul campionatului Vladimir Ambros și-a trecut în cont un hat-trick.

 

Ultimul duel direct a avut loc pe 27 noiembrie 2021, la Bălți. Echipa din Hîncești a câștigat cu 2-1, golul victoriei fiind marcat de Vadim Gulceac în minutul 89, din penalty. Au mai înscris Serhii Molochko, respectiv, Vladimir Ambros.

 

Petrocub a mai jucat cu CSF Bălți un meci amical, pe 29 ianuarie 2021. Vicecampioana Moldovei a învins atunci cu 2-1 în partida jucată pe stadionul Centrului de pregătire al selecționatelor naționale de la Vadul lui Vodă. Golurile au fost marcate de Ion Jardan și un jucător aflat în probe, respectiv, Igor Țîgîrlaș, din penalty.

 

Echipa din Hîncești a învins Sfîntul Gheorghe cu 4-0 în etapa a 25-a și a adunat 55 de puncte, asigurându-și locul 2 în clasament.

 

Atacantul Vladimir Ambros, cu 13 goluri, conduce în clasamentul golgheterilor, împreună cu Sergiu Istrati de la Milsami. Este interesant că Ambros a înscris aproape jumătate din golurile sale din actualul sezon (6) în poarta bălțenilor.

 

De partea cealaltă, CSF Bălți a învins Dinamo-Auto cu 3-0 și, cu 30 de puncte, se situează pe locul 6, fiind doar la un punct distanță de “automobiliști”. În cazul în care bălțenii nu vor pierde meciul de azi, echipa antrenată de Serghei Cebotari va urca o treaptă în clasament.

 

Doi jucători ai formației bălțene sunt suspendați pentru partida de azi. Apărătorul Anatolie Prepeliță va lipsi din cauza cartonașului roșu din meciul cu Dinamo-Auto, în timp ce mijlocașul argentinian Alvaro Bely Medina – din cauza cumulului de cartonașe galbene.

 

Datorită victoriei din ultima etapă, CSF Bălți a urcat două trepte în clasamentul all-time al Diviziei Naționale, întrecând formațiile Speranța Cahul și Sinteza Căușeni.

 

Nicio televiziune din Republica Moldova nu și-a manifestat interesul pentru a transmite Divizia Națională și Cupa Moldovei Moldtelecom, toate meciurile din partea a doua a campionatului Moldovei și Cupei Moldovei Moldtelecom vor putea fi urmărite doar online, contra plată, pe platforma media divizianationala.tv. În același timp, câte un meci din fiecare etapă va fi disponibil gratis.