• Fii alături de Echipa Țării

Cupa Memoriei, la a opta ediție

29 apr 2022 de Ion Buga
GALERIE

La Joma Arena din Chișinău a avut loc al optulea turneu republican la fotbal pentru copii U-10 „Сupa Memoriei 1986”. Competiția a fost organizată de către Asociația Obștească „Uniunea Cernobîl din Moldova” și Ministerul Educației și Cercetării pentru a comemora victimele catastrofei de la Cernobîl.

 

La turneu au participat circa 100 de copii de la 8 echipe: CSCT Dacia-Buiucani Chișinău, Școala Sportivă Măgdăcești, ȘS Sângerei, FC Moldprogres, Școala Sportivă Specializată de Fotbal nr.1 Chișinău, FC Ceadîr-Lunga, Școala Sportivă Strășeni, Clubul Sportiv de Fotbal al Armatei.

 

Câștigătoare a devenit Școala Sportivă Strășeni, iar podiumul a fost completat de către FC Moldprogres și CSCT Dacia-Buiucani.

 

La ceremonia oficială prilejuită acestui eveniment au participat Tudor Căpățină, Președintele Asociației Obștești „Uniunea Cernobîl din Moldova”, Andrei Vicolaș, Vicepreședintele Asociației Obștești „Uniunea Cernobîl din Moldova”, veterani și amatori ai fotbalului. FMF a fost reprezentată la eveniment de către directorul executiv, Adrian Ixari.

 

Echipele premiante au primit cupe, medalii și diplome. De asemenea, fiecare formație partcipantă s-a ales cu mingi și cadouri din partea organizatorilor. 

 

La finalul turneului au fost premiați și cei mai buni fotbaliști pe fiecare poziție de joc: portar - Ion Vlas (ȘS Strășeni), fundaș - Petru Buzadji (FC Ceadîr-Lunga), mijlocaș - Sebastian Rașina (FC Moldprogres), atacant - Ștefan Beșeti (CSCT Dacia-Buiucani). 

 

Cu premii speciale s-au ales doi copii refugiați din Ucraina. Timofei Salîi (Școala Sportivă Specializată de Fotbal nr.1) a devenit golgheterul competiției, iar Kiril Dudcenko (Clubul Sportiv de Fotbal al Armatei) a fost distins pentru cel mai spectaculos gol. 

 

Cel mai bun jucător al turneului a fost desemnată tânăra fotbalistă de la ȘS Strășeni - Alexandra Cercel.