• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 19:00. Cupa Moldovei Moldtelecom. Milsami – Sfîntul Gheorghe

26 apr 2022 de Victor Daghi

 

Milsami – Sfîntul Gheorghe

 

26 aprilie. Chișinău, stadionul Zimbru
Arbitru: Roman JITARI

Asistenți: Victor MARDARI și Anatolie BASIUL

Arbitri adiționali: Andrei BREGUȚA și Ion BÎLEA

Al 4-lea oficial: Vadim VICOL

 

Milsami: 1.Emil TÎMBUR, 8.Gheorghe ANDRONIC, 14.Vadim DIJINARI, 16.Alexandru ANTONIUC, 18.Petru RACU, 19.Dan PÎSLA, 20.Vitus AMOUGUI, 22.Sergiu ISTRATI, 23.Vadim BOLOHAN (c), 84.Igor BONDARENCO, 98.Igor LAMBARSCHI

Rezerve: 31.Victor BUGA, 7.Nichita IURAȘCO, 10.Alexandru DEDOV, 11.Mamadou Harouna CAMARA, 15.Sergiu NAZAR, 24.Eugen ZASAVIȚCHI, 27.Ștefan EFROS

Antrenor: Serghei DUBROVIN

 

Sfîntul Gheorghe: 25.Nicolai CALANCEA, 7.Alexandr SUVOROV (c), 8.Alexandru OSIPOV, 10.Mihail GHECEV, 13.Teodor LUNGU, 15.Maxmillian Ugochukwu IHEKUNA, 17.Petru OJOG, 18.Yevhen SMIRNOV, 23.Ilie DAMAȘCAN, 24.Cedric NGAH, 32.Vadim PAIRELI

Rezerve: 1.Maxim RAILEAN, 3.Mihai ȘTEFAN, 4.Artiom LITVEACOV, 11.Jibril IBRAHIM, 14.Dan PUȘCAȘ, 16.Ion BORȘ, 22.Daniel LISU, 99.Calin CALAIDJOGLU

Antrenor: Nicolai MANDRÎCENCO

 

Milsami Orhei și Sfîntul Gheorghe Suruceni se întâlnesc astăzi, de la ora 19:00, în cea de-a doua semifinală a Cupei Moldovei Moldtelecom, ediția 2021/22. Partida de la stadionul Zimbru din Chișinău va fi transmisă GRATIS de site-ul nostru.

 

Câștigătoarea acestui duel va întâlni în finală învingătoarea meciului FC Dinamo-Auto Tiraspol – FC Sheriff Tiraspol, care se joacă azi de la ora 16:00.

 

Deținătoarea a 2 Cupe ale Moldovei, Milsami a început parcursul în noua ediție în optimile de finală, învingând FCM Ungheni cu 5-1, în optimile de finală, iar golurile au fost marcate de Sergiu Nazar, Dan Pîsla-2, Sergiu Istrati, Alexandru Antoniuc, respectiv, Chiril Arama.

 

În continuare, în sferturi, echipa antrenată de Serghei Dubrovin s-a impus cu 3-0 în partida cu Zimbru, iar golurile au fost marcate de Sergiu Istrati, Igor Lambarschi și Mamadou Harouna Camara.

 

De partea cealaltă, actuala deținătoare a Cupei Moldovei Moldtelecom, Sfîntul Gheorghe a învins divizionara A, Victoria Chișinău cu 1-0, în optimile de finală, iar golul victoriei a fost marcat de Vitalie Plămădeală în minutul 8.

 

În sferturile de finală, „sfinții” au câștigat la „masa verde” meciul cu FC Florești, care a fost exclusă din toate competițiile organizate sub egida FMF.

 

Ambele formații au mai fost adversare în Cupa Moldovei: 
Sezonul 2017/18, 1/8 de finală: Sf.Gheorghe - Milsami Orhei 0-2 (a marcat Mihail Platica-2)
Sezonul 2019/20, sferturi de finală: Sf.Gheorghe - Milsami Orhei 1-0 (Andrei Calac) și 0-0  

 

Pentru prima dată cele două echipe s-au duelat în Divizia A. În sezonul 2008-2009, ambele formații au obținut câte o victorie, iar la finalul campionatului au promovat în Divizia Națională.

 

În elită, Sfîntul Gheorghe și Milsami au disputat 27 de meciuri directe. Primul a avut loc pe 20 septembrie 2009, Viitorul Orhei impunându-se cu 1-0 prin golul semnat de Alexandru Maximov. Tot în acel sezon, pe 17 martie 2010, Viitorul a învins "sfinții" cu 7-0, această înfrângere fiind una dintre cele mai severe pentru formația din Suruceni în Divizia Națională. Golurile au fost marcate de Alexandru Maximov, Victor Marian, Alexandru Cucu-3 și Victor Gonța-2.

 

Ultimul duel direct, care a avut loc pe 4 aprilie 2022, s-a încheiat cu victoria “sfinților” cu 2-0, datorită reușitelor lui Ilie Damașcan și Vadim Paireli.

 

În total, Milsami a adunat 18 victorii, Sfîntul Gheorghe - 8, iar șase întâlniri s-au încheiat la egalitate. Golaveraj: 57-31 pentru Milsami.  

 

Sfîntul Gheorghe nu va putea conta azi pe atacantul Nicolai Solodovnicov, care este suspendat pentru cartonașul roșu primit încă în finala ediției trecută a Cupei Moldovei Moldtelecom.

 

Nicio televiziune din Republica Moldova nu și-a manifestat interesul pentru a transmite Divizia Națională și Cupa Moldovei Moldtelecom, toate meciurile din partea a doua a campionatului Moldovei și Cupei Moldovei Moldtelecom vor putea fi urmărite doar online, contra plată, pe platforma media divizianationala.tv. În același timp, câte un meci din fiecare etapă va fi disponibil gratis.