• Fii alături de Echipa Țării

Comitetele FMF

Comitetul de Antrenori al FMF. Ședința comună cu antrenorii selecționatelor și cluburilor de fotbal feminin

15 apr 2022 de Maria Teeşanu
GALERIE

La sediul FMF a avut loc astăzi ședința Comitetului de Antrenori al FMF cu participarea selecționerilor loturilor naționale feminine ale Republicii Moldova și reprezentații cluburilor feminine de fotbal.

Pe ordinea de zi au fost trecute următoarele subiecte:
- Selecția jucătoarelor pentru naționalele la fotbal feminin
- Colaborarea dintre antrenorii selecționatelor naționale la fotbal feminin și cluburile de fotbal feminin
- Criteriile de nominalizare, selectare și evaluare a antrenorilor loturilor naționale la fotbal feminin

În cadrul întrunirii, fiecare reprezentant al cluburilor de fotbal a avut posibilitatea să-și exprime opinia cu referire la aceste subiecte, dar și să adreseze mai multe întrebări pentru antrenorii selecționatelor și membrii Comitetului de Antrenori.

De asemenea, au fost puse în discuție și alte teme precum atragerea câtor mai multor persoane în domeniul antrenorial, implicarea mai multor specialiști în fotbalul feminin, crearea și dezvoltarea selecționatelor regionale de fotbal feminin și monitorizarea regulată a jucătoarelor care vor fi convocate la selecționatele feminine. 

La ședință au participat președintele Comitetului de Antrenori, Ion Caras, secretarul Alexandru Golban, membrii Anatol Teslev și Marian Ciobanu, vicepreședintele FMF, Dragoș Hîncu, directorul Școlii Federale de Antrenori, Dănuț Oprea, antrenorul Naționalei feminine, Eduard Blănuță, antrenorul selecționatei feminine U19, Alexandra Bocancea și antrenorul selecționtei feminine U17, Elena Subbotina.


Comitetul de Antrenori al Federației Moldovenești de Fotbal a relatat despre importanța acestor întruniri și a menționat că vor fi organizate cu regularitate astfel de ședințe pentru o colaborare mai bună și mai productivă între antrenorii selecționatelor și cluburilor feminine de fotbal.