• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Ionița, al doilea gol al sezonului pentru Benevento! Vezi golul marcat de căpitanul tricolorilor

02 apr 2022 de Victor Daghi

 

Căpitanul Naționalei Moldovei, Artur Ionița, a marcat astăzi unul dintre cele 5 goluri ale echipei sale, Benevento Calcio în victoria cu 5-1 contra formației Pisa, din etapa a 32-a a campionatului Italiei, Serie B (a doua divizie valorică). Ionița a deschis scorul în minutul 3, iar celelalte goluri au fot marcate de Antonio Caracciolo (32-autogol), Riccardo Improta (49), Francesco Forte (69), Andres Tello (88), respectiv, George Pușcaș (85).

 

Acesta este al 2-lea gol marcat de mijlocașul moldovean în cele 30 de meciuri jucate în actuala stagiune a Seriei B.

 

Anterior Ionița a înscris, în etapa 14, un gol în poarta echipei Reggina (4-0).

 

După această victorie, echipa lui Ionița, Benevento Calcio, cu 54 de puncte, a urcat pe locul 5 în clasament și luptă pentru promovarea în Serie A.

 

Vă reamintim că Artur Ionița s-a transferat la Benevento Calcio pe 20 august 2020 și a semnat un contract valabil pe 3 ani. Potrivit presei italiene, clubul din regiunea Campania în sudul țării, l-a achiziționat pe mijlocașul moldovean de la Cagliari Calcio în schimbul sumei de 1 milion de euro.

 

Fotbalistul născut la Chișinău joacă în Italia din 2014, primul său club din peninsula Apeninică fiind Hellas Verona. În 2016 el a fost achiziționat de Cagliari Calcio în schimbul sumei de 4 milioane 500 de mii de euro. În 210 de meciuri jucate în Serie A la cele trei cluburi, mijlocașul moldovean a înscris 14 goluri.

 

Pentru Naționala Moldovei Artur Ionița a jucat 63 de meciuri și a marcat 3 goluri.