• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

U21. Gibraltar - Moldova. Declarațiile selecționerului și ale jucătorilor

28 mar 2022 de Ion Buga

Declarațiile de presă înaintea meciului Gibraltar - Moldova din preliminariile Campionatului European de tineret. 


Ștefan Stoica, selecționer:

- O știm cu toții, că în fotbal nici un meci nu este ușor. Clar, este mai la îndemâna noastră față de celelalte forțe cu care suntem în grupă. Adversarul stă bine în teren, ei deja au început să aibă experiență, nu au echipă rea, sunt la ei acasă. O să fie greu, dar pentru asta trebuie să luptăm și să ne întoarcem acasă cu cele trei puncte. Cât ne privește pe noi, suntem o echipă care am arătat că putem face jocuri bune, trebuie concentrare maximă pentru că luptăm în continuare pentru locul 3, care ar fi un lucru pozitiv pentru reputația noastră. Încet încet, indiferent de vârste, trebuie să ridicăm ștacheta puțin. Asta este ideea naționalelor de juniori și tineret, să creștem jucători care pot ajunge la naționala mare. De asta mizăm pe mulți jucători tineri, pentru că în gîndirea mea, ei pot face pasul în anii următori, să facem o națională mai puternică. Dacă nu crești și nu încerci să găsești 7-8 jucători în jurul cărora să faci o echipă, o să fie greu. 

 

Serafim Cojocari, mijlocaș:

- Atmosfera în echipă este bună, de luptă. Am făcut deja două antrenamente și ne-am acomodat și cu terenul și cu priveliștile din jur. Suntem gata să dăm totul pe teren pentru a lua trei puncte. Trebuie să jucăm bine, pentru asta am venit aici.


Iulian-Sebastian Agachi, portar:

- Ne așteaptă un meci dificil. Drept exemplu este și meciul cu Gibraltar pe care l-am jucat acasă. Dacă vom marca un gol în prima repriză, o să ne facem meciul mai ușor. Nu contează terenul, suntem în condiții egale. Vom dat totul și sper să obținem victoria.