• Fii alături de Echipa Țării

Igor Picușciac a fost numit antrenor la FC Noah

26 mar 2022 de Victor Daghi

Clubul armean FC Noah a anunţat că l-a numit în funcţia de antrenor pe Igor Picușciac. Tehnicianul moldovean, care va împlini mâine 39 de ani, l-a înlocuit în această funcție pe rusul Viktor Bulatov.

 

FC Noah, locul 6 în prima ligă a Armeniei, a avut o evoluție slabă în returul campionatului național, înregistrând 2 remize și 4 înfrângeri. La formația armeană evoluează 3 jucători moldoveni, fundașul Alexei Ciopa (23 ani, 4 meciuri), mijlocașul Evgheni Oancea (26 ani, 6 meciuri) și atacantul Danu Spătaru (27 ani, 6 meciuri).

 

Este interesant că Igor Picușciac a mai fost antrenor principal la FC Noah în perioada iulie 2019 – octombrie 2020, când a cucerit Cupa și Supercupa Armeniei și a devenit vicecampion național. Atunci tehnicianul nostru a realizat aceste performanțe având în staful tehnic alți trei moldoveni, Vadim Boreț, Oleg Bejenari și Alexandru Melenciuc, precum și pe atacantul Danu Spătaru.

 

Într-un sondaj realizat de Federația de fotbal din Armenia, compatriotul nostru a fost desemnat cel mai bun antrenor al sezonului 2019/2020 în Armenia. 

 

Igor Picușciac s-a născut pe 27 martie 1983 la Tiraspol. Ca jucător, a evoluat pentru echipele Sheriff, FC Tiraspol, Academia, Zaria Bălți (toate din Moldova), Beijing Hongdeng (China), Krasnodar și Amkar (ambele din Rusia). Ca antrenor, a activat la FC Krasnodar-2, FC Akron Toliatti (ambele, Rusia) și FC Noah (Armenia).

 

Pentru Naționala Moldovei, Picușciac a jucat 24 de meciuri și a marcat trei goluri.