• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Naționala Moldovei. Dispoziție de luptă înaintea meciului decisiv cu Kazahstan

22 mar 2022 de Victor Daghi
GALERIE

Tricolorii se află în plin proces de pregătire pentru meciurile cu Kazahstanul din play-out-ul Ligii Națiunilor. 

 

Ieri, ultimii stranieri au ajuns la Centrul de pregătire al selecționatelor din Vadul lui Vodă, astfel încât selecționerul Serghei Cleșcenco are la dispoziție toți jucătorii.

 

Printre fotbaliștii convocați se numără și apărătorul Igor Armaș, care inițial și-a anunțat retragerea de la echipa reprezentativă a Moldovei după meciul cu Israel din 12 octombrie 2021. Însă, Armaș a revenit asupra deciziei de a se retrage din Națională, după o discuție cu selecționerul Serghei Cleșcenco.

 

“O solicitare a selecționerului este una care nu poate fi ignorată. Serghei Cleșcenco mi-a cerut să renunţ la decizia de a mă retrage de la Națională și să ajut echipa. Am primit cu bună credinţă solicitarea domniei sale şi sunt disponibil pentru echipa naţională”, 

a notat jucătorul în vârstă de 34 de ani pentru site-ul FMF.md

 

Pentru ziua de azi Naționala are planificate două ședințe teoretice, o sesiune foto și un antrenament.

 

 Biletele la meciul Moldova - Kazahstan sunt deja în vânzare!

 

Tricolorii urmează să joace cu Kazahstanul la Chișinău (24 martie, ora 19:00, stadionul Zimbru) și apoi la Nur-Sultan (29 martie, ora 17:00, Astana Arena). Partidele vor fi transmise în direct de posturile de televiziune Prime (cu comentariu în limba română) și Canal 3 (în limba rusă), doar pe teritoriul Republicii Moldova.

 

Dacă vor câștiga barajul cu Kazahstanul, tricolorii își vor păstra locul în Liga C a Ligii Națiunilor, ediția 2022/23, urmând să joace într-o grupă cu Slovacia, Belarus și Azerbaidjan. În cazul unui eșec, Naționala noastră va retrograda în Liga D, unde va juca cu Liechtenstein, Andorra și Letonia.