• Fii alături de Echipa Țării

Victor Senic, la 60 de ani!

17 mar 2022 de Maria Teeşanu

Cunoscutul antrenor, Victor Senic serbează astăzi a 60-a aniversare! 

Cu acest prilej, Federația Moldovenească de Fotbal, din numele întregii comunități fotbalistice, îi urează omagiatului sănătate, fericire alături de familie și mari realizări fotbalistice. 

La Mulți Ani!

Victor Senic s-a născut pe 17 martie 1962 în orașul Tiraspol.

Ca jucător a evoluat la FC Textilișik-2 Tiraspol, precum și la formațiile din străinătate FC Alga Kârgâzstan și FC Yangiyer (Uzbekistan).

După mulți ani petrecuți pe teren în calitate de jucător, Victor Senic s-a consacrat în totalmente carierei de antrenor. Printre echipele antrenate au fost FC Tiras, FC Tiras-Sheriff, FC Sheriff-2. De asemenea, Senic a devenit un bun antrenor de fotbal feminin, cucerind mai multe titluri și trofee. Datorită experienței acumulate, l-a ajutat să ajungă în Kazahstan, unde a pregătit echipa feminină, Astana.

În 2009, Victor Senic a fondat în orașul natal clubul de fotbal feminin "ȘSRO-4" , care în 2012 a fost redenumit „Alga”. În primul sezon, echipa antrenată de Victor Senic a câștigat Cupa Moldovei și a devenit medaliată cu argint a campionatului național, iar în 2011 - medaliată cu bronz. Doi ani mai tîrziu, discipolele lui Victor Senic au câștigat pentru a doua oară în istorie Cupa Moldovei, iar în campionat s-au clasat pe locul secund. Au urmat alte clasări pe podium și încă o cupă a țării cucerită în 2015.


Tot în calitate de antrenor, Victor Senic a pregătit selecționatele feminine U17 și U19 ale Moldovei. 

 

De-a lungul anilor, Victor Senic a crescut și educat o pleiadă de fotbaliste care în prezent evoluează peste hotarele țării și reprezintă Naționala Moldovei. Printre acestea se numără Carolina Țabur, Margarita Panova, Violeta Mițul, Nadejda Colesnicenco și altele.