• Fii alături de Echipa Țării

Open Fun Football Schools

Au fost anunțate cele 12 școli deschise de fotbal distractiv pentru anul 2022

12 mar 2022 de Ion Buga
GALERIE

Vineri, 11 martie, în cadrul unei ședințe de lucru au fost puse în discuție aspecte ale colaborării pentru ediția 2022 a proiectului Open Fun Football Schools + Sport + Școală + Poliție.

Astfel, au fost anunțate cele 12 școli OFFS care își vor desfășura activitatea anul acesta: s. Volintiri (r. Ștefan Vodă), s. Roșcani, s. Calfa (ambele, r. Anenii Noi), s. Tvardița, Albota de Jos (ambele, r. Taraclia), s. Mândrești (r. Telenești), s. Copceac, s. Beșghioz (ambele, UTA Găgăuzia), s. Zubrești (r. Strășeni), s. Coșnița (r. Dubăsari), or. Ceadâr–Lunga, or. Cimișlia, or. Camenca.

 

Directorul CCPA/OFFS, Anders Levinsen le-a dorit mult succes participanților, dar și i-a îndemnat să fie solidari, receptivi și uniți în momentele dificile. Svetlana Patraș, coordonatorul proiectului CCPA/OFFS, Iuliana Romanenco, Victor Mardari, asistenți coordonatori au făcut schimb de opinii despre diverse aspecte juridice și organizatorice în perspectiva bunei desfășurări a evenimentelor pe tot parcursul anului. Cu un cuvânt de salut către participanți a venit și Dorel Nistor, șef adjunct interimar al Inspectoratului Național de Securitate Publică.

 

OBIECTIVELE proiectului: Utilizarea inițiativei Școlii Deschise de Fotbal Distractiv (OFFS) drept catalizator pentru a contribui la promovarea:

- co-existenței pașnice prin aproprierea oamenilor din diferite medii, facilitând astfel interacțiunea, dialogul, încrederea și cooperarea între comunitățile locale din Moldova;

- egalității de gen, combaterea stereotipurilor bazate pe gen și, încurajării bunăstării femeilor și participarea comunității prin sporirea și consolidarea participării active a fetelor și femeilor la fotbalul de mase/grassroots și în societatea civilă în general;

- protecția copilului prin colaborare intersectorială, de asigura un mediu protectiv și sigur pentru toți copiii care practică fotbalul în Moldova.

 

Proiectul CCPA/OFFS este implementat în ţara noastră de către organizația neguvernamentală CCPA din Danemarca şi FMF din anul 2006. Începând cu anul 2009, CCPA / OFFS este susținut de Agenția Internaționala Suedeză de Cooperare pentru Dezvoltare (SIDA), reprezentată de Ambasada Suediei la Chișinău. De-a lungul anilor, în proiectul OFFS au participat peste 90.000 de copii și 2.500 de antrenori din toate regiunile de pe ambele maluri ale Nistrului.