• Fii alături de Echipa Țării

Valeriu Pavlov, la 60 de ani!

10 mar 2022 de Victor Daghi

Cunoscutul arbitru Valeriu Pavlov împlinește astăzi 60 de ani!


Cu această ocazie, Federația Moldovenească de Fotbal, din numele întregii comunități fotbalistice, îi urează omagiatului multă sănătate, prosperitate, bucurii, viață lungă alături de cei dragi și cât mai mulți ani înainte dedicați fotbalului!!!

 

La Mulți Ani!

 

Valeriu Pavlov s-a născut pe 10 martie 1962 la Chișinău.

 

De mic copil a practicat fotbalul la școala de fotbal Nistru, iar primul antrenor i-a fost Serghei Cornilov. A jucat pe post de apărător la echipele SKA Odesa (dublori), Politehnica, RVT și Pișcemaș, toate din Chișinău.

 

Cu Politehnica și Pișcemaș a devenit campion al orașului Chișinău, iar cu formația Universității tehnice a mai câștigat turneul “Chișinăul de seară” și a fost desemnat cel mai bun fundaș al competiției (anul 1983).

 

Valeriu Pavlov a început să arbitreze meciurile de fotbal în anul 1989, fiind încurajat și îndrumat de arbitrul Vladimir Afanasiev. Nici până în ziua de azi nu poate uita primul joc pe care l-a arbitrat, meciul dintre Academic și Uzina de tractoare din cadrul campionatului orașului Chișinău. Arbitrul delegat la acea întâlnire nu a mai venit la meci, iar Valeriu Pavlov a acceptat să arbitreze jocul. S-a descurcat destul de bine, ambele echipe mulțumindu-i pentru lucrul făcut. 

 

În anul 1995 a devenit arbitru de categorie națională, iar în perioada 1999-2002 a fost asistentul arbitrului UEFA. În anul 2002, când avea 40 de ani, s-a retras din arbitraj din cauza unei accidentări.

 

Din anul 2007 arbitrează meciurile din campionatul național de futsal, precum și jocurile din campionatul Moldovei pentru veterani.   

Începând cu anul 2009 este observator de arbitri (mai întâi în Divizia B, iar în prezent – în Divizia A).

 

Este căsătorit cu Liubov. Are doi fii, Maxim și Serghei, și trei nepoți, Constantin, Xenia și Arina.