• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Înaintea meciului cu Moldova, Kazahstanul și-a schimbat antrenorul. Reacția selecționerului nostru

09 mar 2022 de Ion Buga

Naționala de fotbal a Kazahstanului are un nou antrenor. Într-un comunicat publicat pe site-ul oficial, federația de profil a acestei țări a anunțat despre încheierea contractului, înainte de termen, cu Talgat Baysufinov. 

 

Astfel, înaintea barajului cu Moldova din Liga Națiunilor, Andrei Karpovich (41 ani) a fost numit antrenor principal interimar al echipei naționale. De la începutul anului 2021 el a pregătit echipa Kyzyl-Zhar. Ca jucător, Karpovich a evoluat pentru echipele locale Elimay, Irtysh, Kairat, Lokomotiv, Ordabasy, Shakhtar, Atyrau, Altai, precum și pentru formațiile din Rusia, Rostselmash și Dinamo. Pentru selecționata kazahă a jucat în 55 de meciuri și a marcat 3 goluri, fiind unul dintre cei mai buni jucători din istoria țării.

 

Andrei Karpovich a jucat mulți ani la naționala Kazahstanului, a fost chiar căpitanul acesteia. Odată cu numirea lui în funcția de selecționer, stafful nostru urmează să analizeze posibilele schimbări care pot avea loc în ceea ce privește planul lor de pregătire și de selecție. Nu cred că noul antrenor va face schimbări majore, cu toate acestea am analizat ultimele meciuri ale Kazahstanului. Vom încerca să organizăm procesul nostru de pregătire astfel încât să nu depindem de schimbările lor,

 

a declarat Sergiu Cleșcenco, selecționerul Moldovei.

 

Moldova va întâlni Kazahstanul, în play-out-ul Ligii Națiunilor. Primul meci va avea loc pe 24 martie, pe stadionul Zimbru din Chișinău, iar returul este programat pe 29 martie, la Nur-Sultan, pe Astana Arena. 

 

Dacă vor câștiga barajul cu Kazahstanul, tricolorii își vor păstra locul în Liga C a Ligii Națiunilor, ediția 2022/23, urmând să joace într-o grupă cu Slovacia, Belarus și Azerbaidjan. În cazul unui eșec, Naționala noastră va retrograda în Liga D, unde va juca cu Liechtenstein, Andorra și Letonia.

Foto: kff.kz