• Fii alături de Echipa Țării

Open Fun Football Schools

Ședință de lucru în cadrul proiectului OFFS Moldova

09 feb 2022 de Ion Buga

Marți, 8 februarie la stadionul Zimbru a avut loc o ședință de lucru în cadrul proiectului Open Fun Football Schools + SSP 2022. La eveniment au participat Svetlana Patraş, coordonatorul proiectului OFFS în Moldova, Victor Mardari și Iuliana Romanenco asistenti al coordonatrului proiectului, Ion Olaru – ofițer principal al Secției siguranță minori a Direcției ordine publică a Inspectoratului Național se securitate publică al IGP.

 

În cadrul întrunirii au fost puse în discuție aspecte care vizează buna organizare a planului comun de acțiuni din cadrul programului special SSP (Sport – Școală – Poliție) în anul 2022. De asemenea, s-a discutat despre identificarea liderilor din partea IGP în cadrul școlilor OFFS + SSP.

 

Programul special Sport + Școală + Poliție face parte din cadrul Proiectului Open Fun Football Schools și este implementat în țară noastră de către Federația Moldovenească în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliție din 2015, sub conducerea organizației neguvernamentale Cross Culture Project Association, din orașul Copenhaga, Danemarca. Sport + Școală + Poliție formează percepția de bază că măsurile eficiente de prevenire a criminalității nu sunt doar o chestiune a poliției.

 

Proiectul CCPA/OFFS este implementat în ţara noastră de către organizația neguvernamentală CCPA din Danemarca şi FMF din anul 2006, de asemenea fiind susținut de Guvernul Suediei. Obiectivul general al proiectului este contribuirea la promovarea relațiilor inter și intracomunitare și a inițiativelor ascendente ale societății civile care contribuie la coexistența pașnică, incluziunea socială, egalitatea de gen, protecția copilului, buna guvernare, valorile democratice și drepturile omului.