• Fii alături de Echipa Țării

Valeriu Rogozenco, la 75 de ani!

03 feb 2022 de Victor Daghi

Fostul colaborator FMF și președinte la FC Zimbru, Valeriu Rogozenco împlinește astăzi onorabila vârstă de 75 de ani!

 

Federația Moldovenească de Fotbal, în numele comunității fotbalistice din țară, îi urează omagiatului multă sănătate, bucurii de la nepoți și o viață liniștită alături de familie și cei dragi!

 

La mulți ani!!!

 

Valeriu Rogozenco s-a născut pe 3 februarie 1947 la Cahul.

 

A lucrat ca reporter sportiv și corespondent special la publicațiile Tinerimea Moldovei, Vocea Poporului, Curierul de seară și Sport Curier.

 

În perioada 1991-1993 a fost președinte la FC Zimbru. A fost șeful secției internaționale la Federația Moldovenească de Fotbal (1993-1995) și membrul Comitetului Executiv FMF (1997-1998).

 

Este primul președinte al Ligii Ziariștilor Sportivi din Moldova (1993-1998).

 

Viaţa l-a dus însă în România, la malul mării, unde s-a mutat cu traiul în anul 1998 după ce fiica sa, Liliana, s-a căsătorit la Constanţa. A activat opt ani la FC Farul, ca metodist la sectorul juvenil al clubului, iar în prezent trăieşte anii de pensie. În ultimii ani, s-a implicat organizatoric şi la deplasările pe care echipa de old-boys Săgeata Stejaru le-a efectuat la Chișinău, la turneul internaţional pentru veterani Cupa FMF.

 

În afară de fiica Liliana, Valeriu Rogozenco mai are un băiat, Dorian, mare maestru internaţional la şah. Valeriu Rogozenco are două nepoate, Alexandra (fiica Lilianei) şi Teodora (fiica lui Dorian).