• Fii alături de Echipa Țării

Iurie Ciunciuc, la 60 de ani!

02 feb 2022 de Victor Daghi

Cunoscutul antrenor Iurie Ciunciuc serbează astăzi a 60-a aniversare!

 

Cu acest prilej, Federația Moldovenească de Fotbal, din numele întregii societăți fotbalistice, îi urează omagiatului viață lungă, fericire alături de familie și mari realizări fotbalistice. 

 

La Mulți Ani!

 

Iurie Ciunciuc s-a născut pe 2 februarie 1962 în satul Iablona, raionul Glodeni.

 

A început să practice fotbalul la vârsta de 6 ani la școala de fotbal din satul natal, iar primul antrenor i-a fost Nicolai Crișciuc. A jucat la echipele Grănicerul Glodeni, Moldova Borosenii Noi și Burevestnik (Haiducul) Bălți.

 

După încheiera carierei de jucător, a lucrat ca antrenor la Universitatea de stat “Alecu Russo” din Bălți, Grănicerul Glodeni, Zaria-2 Bălți, Zaria și școala sportivă specializată de fotbal din Bălți. O perioadă a antrenat în Italia, la F.C.D. Battipagliese și Primavera Salerno.

 

Echipa ȘSSF din Bălți antrenată de Iurii Ciunciuc a devenit câștigătoarea turneului selecționatelor “Elite Clubs”, ediția 2019. La competiție au participat Zimbru Chişinău, Sheriff Tiraspol, CSCT Dacia Buiucani Chişinău și ȘSSF Bălţi, iar în finală bălțenii au învins Sheriff cu 2-0.

 

Pe 31 ianuarie 2020 Comitetul Executiv al FMF l-a numit pe Iurie Ciunciuc în funcția de antrenor al Naționalei U19. Sub comanda lui Ciunciuc, juniorii mari s-au clasat pe locul doi la turneul internațional “Roma Caput Mundi” din Italia. Tricolorii au câștigat meciurile cu selecționatele colegiior din Țara Galilor (2-1), Anglia (4-1), selecționata de amatori U19 a Italiei (4-3 la penalty-uri), iar în finală au fost învinși de Kosovo cu 1-0. Naționala U-19 trebuia să joace, în perioada 5-13 octombrie 2020, în preliminariile Campionatului European, ediția 2020-2021, cu Franța, Grecia și Azerbaidjan, dar meciurile au fost anulate din cauza pandemiei.  

 

Din martie 2021 lucrează la Academia de fotbal Zimbru.

 

Este căsătorit. Soția – Irina. Are patru fete.