• Fii alături de Echipa Țării

Grigore Cerneac, la 60 de ani!

02 feb 2022 de Victor Daghi

Unul dintre cei mai longevivi jurnaliști sportivi din Moldova, Grigore Cerneac, își serbează astăzi a 60-a aniversare!

 

Cu acest prilej, Federația Moldovenească de Fotbal îi urează omagiatului viață lungă, sănătate din belșug și cât mai multă inspirație în procesul de creație.

 

La multi ani! 

 

Grigore Cerneac s-a născut pe 2 februarie 1962 la Chișinău.

 

El activează în calitate de cronicar sportiv de peste 40 de ani. A lucrat ca reporter sportiv și corespondent special la publicațiile Futbolinîi Kurier, Moldova Sovietică, Tineretul Moldovei, Viața satului, Chișinăul de seară, Sport.Turism, Fotbal Hebdo, Sport Curier și altele.

 

A fost autorul și co-autorul programelor editate de Nistru Chișinău și Constructorul-93 Chișinău, precum și a Anuarelor fotbalistice editate la Chișinău, în perioada 1983-1996.

 

În anul 1993 a fost unul dintre fondatorii Ligii Jurnaliștilor Sportivi din Moldova (azi - Asociația Presei Sportive din Moldova).

 

În paralel cu activitatea de cronicar sportiv, a fost unul dintre organizatorii și arbitrul principal al primului turneu de mini-fotbal din Moldova între echipele de amatori dotat cu premiile ziarului Tineretul Moldovei. Ex-membru al comisiei de disciplină a Federației de fotbal al municipiului Chișinău. A fost unul dintre membrii primului Comitet pentru fotbalul de copii și juniori ai Federației Moldovenești de Fotbal. Ca arbitru a lucrat la peste 100 de meciuri în fotbalul mare și mini-fotbal, inclusiv la ultimul turneu unional pentru echipe sătești “Spicul de aur” din orașul Ananiev, Ucraina.  

 

Am fost norocos să cunosc, de-a lungul anilor, foarte mulți oameni excepționali din lumea sportului, iar astăzi vreau să-mi amintesc de regretații Gheorghe Mocan, Ivan Hovjun și Vladimir Țincler, care mi-au insuflat dragostea față de regele sportului – fotbalul,

a declarat Grigore Cerneac pentru site-ul FMF.md