• Fii alături de Echipa Țării

Feminin(Competiții)

Fotbal feminin. O fotbalistă a devenit campioană a Moldovei la aruncarea suliței!

13 feb 2022 de Maria Teeşanu
GALERIE

Pagina FMF vă prezintă un nou episod inedit din lumea fotbalului feminin. De data aceasta eroina noastră este Carolina Vasilachi, campioana Moldovei la fotbal feminin alături de formația Agarista CSF Anenii-Noi. Și tot ea mai este campioana Moldovei la aruncarea suliței, medaliată cu argint la Campionatul Țărilor mici din Europa și medaliata cu bronz la un turneu internațional de atletism desfășurat în Cipru. 

Fotbalul nostru feminin a descoperit o persoană excepțională, iar pagina fmf.md vă prezintă un interviu exclusiv, în care Carolina a relatat despre dragostea pentru sportul rege, paralela dintre fotbal și atletism și a oferit un sfat fetelor care încă nu au reușit să descopere lumea fotbalului feminin.  


”Am îndrăgit fotbalul datorită tatălui, care in copilărie m-a învățat să joc cu mingea de baschet. La 15 ani fotbalul era parte din viața mea. Prima echipă de fotbal a fost cea din Puhăceni, după care am ajuns la Agarista Anenii Noi”, povestește Carolina Vasilachi pentru FMF.md.

”Atletismul am început să-l practic dintr-o simplă aruncare a mingii de tenis pe stadionul Dinamo, la o competiție raională. De acolo a pornit totul și timp de 8 ani, aruncarea suliței este viața mea paralelă cu cea din fotbal.

De mică, iubind sportul, m-am ocupat cu tot ce ține de acest cuvânt. Am practicat lupte libere, baschet, volei, tenis de masă, handbal și rugby. Sunt multe, nici nu le mai țin minte, însă am ales fotbalul, fiindcă este mai mult decât un simplu sport.

Aruncarea suliței și fotbalul nu prea au tangențe, însă dacă vorbim de pregătirea fizică, atunci da. În cazul meu, la fotbal dezvolt unele calități motrice cum ar fi viteza, rezistența și altele, fapt ce mă ajută la atletism și invers.
 

 

De 4 ani joc la campioana Moldovei, Agarista. La echipa mea îmi place spiritul și faptul că mereu sunt cu capul sus și primesc orice lucru cu demnitate. Asta ne-a învățat antrenorul. Agarista este familia mea.

Anul trecut am participat prima dată în Liga Campionilor. A fost o experiența frumoasă și de neuitat. Această participare a devenit cel mai memorabil moment din cariera de fotbalistă. Mai exact meciurile, fiindcă am primit o deosebită plăcere să joc împotriva unor adversare, care au o experiența mai mare și mai bogată, de la care am luat multe lucruri frumoase. 

În sezonul trecut am fost în topul golgheterilor. În acest sezon am avut scopuri mult mai mari, însă din cauza unor probleme voi amâna puțin obiectivele propuse.

Fotbalul pentru mine înseamnă adrenalină. Nu pot să aleg între fotbal și aruncarea suliței. Ambele îmi sunt la suflet. 

 

Idolul meu este Cristiano Ronaldo, deoarece eu văd în el ceea ce doresc și eu să fiu.

Fotbalul mă ajută să-mi formez caracterul și îmi dezvoltă foarte multe abilitați necesare unei domnișoare”, s-a confesat Carolina Vasilachi pentru FMF.md.

Carolina Vasilachi a câștigat cu formația din Anenii Noi ultimele patru ediții ale Campionatului Moldovei la fotbal feminin. De asemenea, în palmares au trei Cupe ale Moldovei și o cupă FMF. Totodată, Agarista CSF Anenii Noi a devenit campioană în prima parte a sezonului 2021/22, grație celor 5 victorii și două remize.