• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Dinamo-Auto a demarat pregătirile pentru noul sezon

31 ian 2022 de Victor Daghi

Dinamo-Auto Tiraspol este ultima echipă din Divizia Națională, care a început pregătirea pentru partea a doua a sezonului din Divizia Națională.

 

Prima ședință de pregătire din noul an a avut loc pe 26 ianuarie la centrul de pregătire de la Ternovca sub conducerea campionului olimpic Igor Dobrovolski.

 

Clubul tiraspolean a anunțat că s-a despărțit de 6 jucători – fundașii Alexandru Starîș, Valeriu Gaiu, Serghei Gafina, mijlocașul rus Abdula Genaev, mijlocașul azer Orkhan Gurbanli și atacantul Marius Manole. Un alt fotbalist care a evoluat pentru dinamoviști în prima parte a campionatului, mijlocașul Dan Pușcaș a plecat de la tiraspoleni după terminarea contractului și a apărut deja în componența formației Sfîntul Gheorghe la meciul amical cu Sheriff din 29 ianuarie.

 

Vestea cea bună este că căpitanul formației tiraspolene, Maxim Mihaliov (35 de ani) va continua la Dinamo-Auto. Anul trecut el a bifat meciul cu numărul 400 din Divizia Națională. În total, Mihaliov a jucat 417 partide în prima divizie valorică și își dorește să bată recordul prezențelor în eșalonul superior deținut de regretatul Serghei Stroenco (445 de meciuri).

 

Deocamdată Dinamo-Auto și-a programat un amical, unul de lux, cu campioana Sheriff, pe 9 februarie.

 

Dinamo-Auto este unul dintre puținele cluburi, care are propriul centru de pregătire, avem condiții bune de pregătire și de recuperare, nu depindem de nimeni. Obiectivul nostru în campionat? Să facem meciuri bune și să ne bucurăm suporterii noștri. Este adevărat că câțiva jucători au plecat de la club, iar noi vom completa lotul echipei în timpul apropiat. Avem programat un amical cu Sheriff, vor mai fi încă câteva partide de verificare până la reluarea campionatului,

a declarat antrenorul Igor Dobrovolski pentru site-ul FMF.md

 

Fotbal Club Dinamo-Auto este una dintre cele mai tinere echipe din Divizia Națională. Fondat pe 24 iulie 2009, clubul tiraspolean și-a început evoluția în campionatul Moldovei în ediția 2009-2010. Din anul 2013 evoluează în Divizia Națională. Cel mai bun rezultat – locul 4 în ediția 2019. Formația din Tiraspol a jucat o dată în Liga Europei, 1-2 cu Ventspils Letonia în anul 2020.

 

Vezi AICI statistica jucătorilor echipei Dinamo-Auto în prima parte a Diviziei Naționale 2021/22.

 

Foto: FC Dinamo-Auto