• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Zimbru, gata pentru un nou restart

29 ian 2022 de Victor Daghi
GALERIE

Anul trecut a fost unul dificil pentru Zimbru Chișinău. Iar după cea mai categorică înfrângere din Divizia Națională, 0-6 cu Sheriff, conducerea clubului chișinăuian a schimbat antrenorul. Tehnicianul italian Michele Bon l-a înlocuit pe Vlad Goian. Sub comanda lui Bon, Zimbru a obținut un punct în ultimele 3 meciuri și în prezent se clasează pe locul 7, cu 16 puncte.

 

Echipa nu traversează cel mai fericit moment din istorie, dar am întâlnit aici oameni care au voință, care vor să facă ceva pentru club, jucătorii sunt receptivi, doar că acum le trebuie timp să se adapteze la ideile mele și sperăm să fie cât mai scurt acest timp pentru a arăta că Zimbru încet încet își revine la ceea ce a fost,

a declarat antrenorul Michele Bon pentru site-ul zimbru.md

 

Mai mulți fotbaliști au părăsit gruparea chișinăuiană după încheierea primei părți a campionatului – Petru Neagu, Alexei Ciopa, Andrei Cojocari, Eugeniu Cociuc, Gheorghe Spînu și Saleh Yahaya.

 

“În același timp, avem un alt grup important de jucători care au venit în probe și cu care dorim să creăm un lot cât mai competitiv posibil. Sunt jucători valoroși din Țările de Jos, Franța, Portugalia, Italia, Croația, Ghana, Armenia dar și din Republica Moldova. Antrenorul principal, Michele Bon urmează să-i testeze în cantonamentul de pregătire și dacă vor confirma, vor semna contracte. Cu nume și alte detalii importante despre aceștia vom reveni pe parcurs”, a anunțat clubul chișinăuian pe pagina sa oficială de Facebook.

 

Zimbru a început pe 18 ianuarie pregătirea pentru partea a doua a sezonului din Divizia Națională. Echipa a susținut deja un meci de verificare, reușind să învingă cu 4-1 divizionara A, FC Victoria. Formația chișinăuiană a programat încă două partide amicale, cu Sheriff-2 Tiraspol și Spartanii Selemet.

 

Ne dorim să câștigăm meciurile, niciodată nu voi fi mulțumit cu vreun egal! Îmi propun să ridicăm Zimbru la nivelul la care a fost cândva. Nu se poate face revoluție în două zile, dar cu un program bine pus la punct, sigur o să fie o îmbunătățire,

 

a mai spus Michele Bon, care a fost în staff-ul tehnic al lui Dan Petrescu la Sportul Studenţesc, Wisla Cracovia şi Unirea Urziceni, a fost secundul lui Gabi Balint la Politehnica Timișoara și a lucrat cu Cosmin Olăroiu, Ilie Dumitrescu și Marius Lăcătuș la Steaua București.

 

FC Zimbru a fost fondat în anul 1947 și este considerat cel mai iubit club de fotbal din Republica Moldova. Pe 16 mai va sărbători 75 de ani de la fondare! Zimbru este unica echipă care a jucat în toate cele 31 de ediții ale Diviziei Naționale și a devenit de opt ori campioană națională, de șase ori deținătoare a Cupei Moldovei și o dată a Supercupei Moldovei. În anul 2000 formația chișinăuiană a devenit finalista Cupei CSI. Zimbru a avut o prestație remarcabilă în cupele europene. De două ori clubul a fost la un pas de a ajunge în faza grupelor Ligii Campionilor (1999 și 2000), s-a calificat în 1/16 de finală a Cupei UEFA (1995) și în play-offul Ligii Europei (2014). Arena clubului Zimbru cu o capacitate de 10.500 de locuri a fost construită în anul 2006 și a devenit casa Naționalei Moldovei. 

 

Vezi AICI statistica jucătorilor echipei Zimbru în prima parte a Diviziei Naționale 2021/22.

 

Foto: FC Zimbru