• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Un nou început pentru Sheriff

25 ian 2022 de Victor Daghi

Campioana Moldovei a început pe 14 ianuarie pregătirea pentru meciurile din Liga Europei și partea a doua a sezonului din Divizia Națională.

 

Sub comanda antrenorului ucrainean Yuriy Vernydub, care a prelungit contractul cu gruparea tiraspoleană până în decembrie 2024, jucătorii s-au reunit la complexul sportiv Sheriff. Timp de două zile fotbaliștii au efectuat vizita medicală, urmând să efectueze un cantonament la Tiraspol, cu câte 2 antrenamente pe zi.

 

Formația tiraspoleană a programat 4 meciuri amicale, cu Sfîntul Gheorghe Suruceni (29 ianuarie), FC Balkany, Ucraina (3 februarie), CSF Bălți (6 februarie) și Dinamo-Auto Tiraspol (9 februarie).

 

Iar pe 17 februarie, de la ora 19:45, Sheriff va întâlni formația portugheză Braga, în manșa tur a play-off-ului Ligii Europei. Returul va avea loc pe 24 februarie, la Braga.

 

Vom întâlni un adversar puternic, care în fiecare an se clasează printre primele patru echipe ale campionatului Portugaliei. Am mai jucat cu Braga în anul 2018, când lucram la Zorya Luhansk. Atunci i-am eliminat din Liga Europei, am jucat 1-1 acasă și 2-2 în deplasare. Urmează să le analizăm jocul și să ne pregătim pentru această dublă confruntare. Ne dorim să ne calificăm mai departe,

 

a declarat antrenorul Yuriy Vernydub pentru site-ul fc-sheriff.com

 

Clubul tiraspolean a anunțat că s-a despărțit de 5 jucători: fundașul brazilian Cristiano Da Silva Leite (s-a transferat la Fluminense FC, Brazilia), fundașul columbian Danilo Arboleda Hurtado (Al Ain FC, Emiratele Arabe Unite), portarul sârb Dušan Marković (FK Metalac Gornji Milanovac, Serbia), mijlocașul columbian Frank Andersson Castañeda Vélez și mijlocașul ivorian Nadrey Ange Stephane Dago.

 

Noile achiziții sunt portarul ghanez Razak Abalora (25 ani, Asante Kotoko SC, Ghana), fundașul ghanez Patrick Kpozo (24 ani, Ostersunds FK, Suedia) și atacantul brazilian José Vitor Rodrigues da Silva dos Santos Pernambuco (23 de ani, PFK Lviv, Ucraina). Alți fotbaliști sunt așteptați la Sheriff în următoarele zile.

 

Fiecare an este un nou început de drum! De la echipă au plecat câțiva jucători, dar știu că-i vom putea înlocui. Mai mulți fotbaliști se află în vizorul nostru, ducem cu ei tratative. Ne dorim, în anul 2022, să devenim mai puternici și să ne calificăm din nou în faza grupelor ai unei competiții europene,

 

a declarat antrenorul Yuriy Vernydub pentru site-ul fc-sheriff.com

 

2021 a fost cel mai reușit an din istoria clubului tiraspolean. FC Sheriff a câștigat al 19-lea titlu de campioană a Moldovei, după care a acces în premieră în grupele Ligii Campionilor, eliminând în calificări formațiile Teuta (Albania), Alashkert (Armenia), Steaua Roșie Belgrad (Serbia) și Dinamo Zagreb (Croația)! Tiraspolenii au avut un parcurs de excepție și în grupă, câștigând de la Shahktar Donețk și Real Madrid, și calificându-se în premieră în play-off-ul Ligii Europei.  

 

Foto: FC Sheriff