• Fii alături de Echipa Țării

Proiectul ”Fotbal în Școli” la Congaz. Echipament și inventar sportiv pentru liceul din localitate

20 ian 2022 de Ion Buga
GALERIE

Proiectul FMF “Fotbal în Școli” continuă maratonul de donație a inventarului și echipamentului sportiv instituțiilor de învățământ din Republica Moldova care au întrunit toate condițiile și au aplicat la proiect. Echipa FMF reprezentată de managerul proiectului, Diana Bulgaru și managerul grassroots, Cristina Braga, au vizitat clasa specializată de fotbal din Liceul Teoretic “Todur Zanet” din satul Congaz, UTA Gagauzia. 

 

Pe lângă echipamentul și inventarul sportiv destinat clasei de fotbal, cei 24 de elevi au avut parte și de surprize din partea partenerilor FMF - Moldtelecom, în semn de încurajare de a practica fotbalul în continuare și de a dezvolta abilitățile sportive. 

La eveniment au participat reprezentanții primării satului Congaz, consilierii locali și conducerea instituției. Datorită insistenței și pasiunii pentru sportul rege, în luna august 2021, a fost realizată selecția copiilor talentați din satul Congaz și înscriși în clasa specializată de fotbal pentru a dezvolta performanțele elevilor. Mai mulți copii au fost nevoiți de a migra dintr-o altă instituție pentru a fi parte a clasei de fotbal.

 

“Este important să menționez faptul că anume clasa de fotbal este cea mai exemplară și are cea mai mică rată a absențelor din toată instituția, iar reușita școlară și comportamentul este cel mai bun” 

a declarat Maria Cebanova, directorul Liceul Teoretic “Todur Zanet”.

 

În prezent, clase specializate de fotbal au fost deschise la Liceul Teoretic ”Ivan Vazov” din orașul Taraclia, Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din comuna Sipoteni, raionul Călărași, Liceul Teoretic ”Gr. Vieru” din comuna Bacioi, Liceul Teoretic "Todur Zanet" din satul Congaz, dar și la următoarele licee din capitală: IPLT „Gaudeamus”,  IPLT „Mihai Viteazul”,  IPLT „Nicolae Iorga”, LT „George Călinescu”, LT „Nicolae Gogol” și IPLT „Liviu Deleanu”. Toate cele 10 instituții de învățământ din toată republica sunt funcționale și aproximativ 250 de elevi din aceste instituții și-au primit setul de echipament sportiv care conține 16 unități: jambieri, tricouri și sorți de vară; veste, pantaloni, căciulă, scurtă de iarnă și costum de paradă, etc.

 

În anul 2021 proiectului “Fotbal în Școli” a semnat primul partener al proiectului Compania de construcții “Dansicons” care ne ajută la realizarea visurilor elevilor din clasele specializate. 

 

“Accentul pe copii - este motto-ul FMF și vom continua să promovăm fotbalul ca una dintre cele mai bune unelte de a fi sănătos. Prin atragerea copiilor în fotbal, vom avea o generație sănătoasă, dar și un fundament pentru identificarea copiilor talentați și o selecție mai largă a acestora” ,

a subliniat managerul proiectului Diana Bulgaru.