• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Mihail Platica a înscris golul 200 din istoria Naționalei Moldovei!

19 ian 2022 de Victor Daghi

Cel de-al 200-lea gol din istoria Naționalei Moldovei s-a marcat marți seara, pe stadionul Titanic Deluxe din Belek.

 

Autorul golului a fost Mihail Platica (31 de ani), care a debutat ieri la Naționala Moldovei. El a reluat cu capul în poartă din apropiere după cornerul executat de Mihail Caimacov. Jucatorul echipei FC Petrocub a punctat în minutul 13, ridicand scorul la 2-0, după ce Dmitri Mandrîcenco a marcat trei minute mai devreme. Din păcate, Uganda a întors rezultatul, impunându-se cu 3-2.

 

Sunt foarte bucuros că am marcat acest gol, dar în același timp sunt dezamăgit cu rezultatul final. Golul 200? Nu a fost o întâmplare, exersăm la antrenamente fazele fixe atât la club cât și la Națională. Știam exact unde va trimite Caimacov mingea și trebuia doar să nu greșesc la finalizare. Recunosc, pentru mine nu contează cine marchează, important este să obținem un rezultat pozitiv,

 

a declarat Mihail Platica pentru site-ul FMF.md

 

Primul gol din istoria Naționalei Moldovei a fost marcat pe 2 iulie 1991 de Alexandru Spiridon (Zimbru Chișinău), într-o partidă amicală cu Georgia (scor 2-4), în timp ce golul cu numărul 50 i-a aparţinut lui Serghei Rogaciov (Sheriff Tirspol), care a punctat pe 4 februarie 2000, la meciul cu Lituania (2-1) de la turneul internațional din Cipru.

 

Armeanul Ararat Arakelyan de la Metalurg Donețk a înscris în propria poartă cel de-al 100-lea gol din istoria reprezentativei noastre în amicalul de la Tiraspol (scor 2-2), pe 28 mai 2008, iar golul cu numărul 150 l-a avut drept autor pe Igor Armaș (FC Kuban, Rusia), la meciul Muntenegru – Moldova (scor 2-5) din preliminariile Campionatului Mondial 2014, pe 15 octombrie 2013, la Podgorica.