• Fii alături de Echipa Țării

Juniori (Competiții)

Juniori. Ilie Efros, golgheterul campionatului U15

19 ian 2022 de Ion Buga

Ilie Efros este golgheterul Diviziei Naționale U-15. Cifrele sale din prima parte a sezonului sunt impresionante. În cele 14 etape disputate, el a înscris tocmai 27 de goluri din cele 45 ale formației sale Dacia-Buiucani. De menționat că 14 goluri Ilie le-a marcat în poarta echipei ȘSSF nr.1 Chișinău, în cele două meciuri directe din campionat.

 

De fapt, pentru prima parte a sezonului am avut un obiectiv ambiţios - să marchez cel puţin de 20 de goluri. Dar datorită antrenorilor, coechipierilor, care îmi pasează decisiv, am marcat cu 7 mai mult. De mic îmi plăcea să marchez goluri, pot spune că am un instinct de lup în faţa porţii. De asemenea, vreau să le mulţumesc şi părinţilor care mă susţin permanent şi antrenorului Valeriu Andronic, care mereu mă ajută şi mă îndrumă. Îmi doresc să continui să marchez în acelaşi ritm, iar cu echipa să devenim campioni. 

a declarat Ilie pentru fmf.md.

 

Ilie are un potențial foarte mare. Acum totul va depinde de efortul depus și atitudinea lui față de fotbal, 

a subliniat la rândul său, antrenorul Valeriu Andronic.

 

Ilie Efros s-a născut pe 19 aprilie 2007 în satul Măgdăceşti, raionul Criuleni. La școala sportivă din localitate a început să practice fotbalul de la vârsta de 7 ani, împreună cu prietenii. La Dacia Buiucani s-a transferat la 11 ani, iar în viitor speră că va ajunge să evolueze și la cluburi din afara țării. 

 

Un scop al meu este să ajung în Europa. Un alt obiectiv pe termen scurt este să ajung la naţionala U15, ceea ce reprezintă visul oricărui fotbalist. Dar sunt conştient că pentru realizarea acestor scopuri, trebuie să depun mult efort şi dedicaţie, 

recunoaște golgheterul Daciei-Buiucani U15.

 

Atacantul de 14 ani a declarat că urmărește mai mulţi jucători cunoscuți, de la care încearcă să preia cele mai bune abilităţi. Fotbalistul său preferat este norvegianul Erling Haaland, pe care îl consideră un atacant puternic şi rapid.