• Fii alături de Echipa Țării

Feminin(Competiții)

Totalurile primei părți a campionatului feminin de fotbal WU16

13 ian 2022 de Maria Teeşanu
GALERIE

Site-ul FMF prezintă date statistice ale primei părți a campionatului Moldovei la fotbal feminin, WU16.

În total, au fost disputate 45 de meciuri. Gazdele au câştigat 23 partide, oaspeţii – 14, iar alte 8 meciuri s-au terminat nedecis.

Foto: Agarista CSF Anenii Noi (Instagram)

Pe parcursul sezonului au fost marcate 218 goluri, gazdele – 125, iar oaspeţii – 93 (în mediu - 4,84 goluri pe meci).

Formația Agarista CSF Anenii Noi a devenit campioană în prima parte a sezonului, grație celor 7 victorii și o remiză. Echipa antrenată de Cristina Musteață este urmată de FC Nistru–GTC care a acumulat 21 de puncte. Pe locul trei se află FC Legia-PGU-ȘS-4, care a totalizat 19 puncte.

La capitolul ofensiv conduce FC Nistru–GTC, care a reușit să înscrie 54 de goluri. La polul opus se află Narta-ȘS Drăsliceni, care a înscris doar 3 goluri în cele 9 partide disputate. Tot echipa din centrul țării a încasat și cele mai multe goluri – 57.

De menționat că cele mai multe goluri au fost marcate în partida FC Nistru-GTC - ȘS Edineț (23-0). 
 

Sabina Donțu 

În clasamentul golgheterilor conduce Ștefana Stegaru (CS Noroc Nimoreni) cu 17 reușite, ea fiind urmată de surorile Sabina Donțu (13 goluri) și Amina Donțu (12 goluri), ambele evoluând pentru FC Nistru-GTC.


La capitolul disciplinar, în total au fost acordate 28 de cartonașe galbene. Formațiile CS Noroc și Agarista CSF Anenii Noi au acumulat cele mai multe avertizări - câte 5. 

Elena Herța (Agarista - ȘS Anenii Noi), Victoria Mămăligă, Sanda Ceban (ambele, CS Noroc), Emira Sîrbu (FC Legia), Daria Leonard (FC Nistru-GTC) și Lăcrămioara Stati (ȘS Glodeni) sunt jucătoarele care au acumulat cele mai multe cartonașe galbene (câte două). În primele 9 etape de campionat nu a fost acordat nici un cartonaș roșu.

Clasamentul junioarelor WU16 și toate rezultatele meciurilor le găsiți AICI.

Foto: FC Nistru-GTC