• Fii alături de Echipa Țării

Serghei Lisevici, la 70 de ani

07 ian 2022 de Reporter FMF

Serghei Lisevici, redactorul-șef al site-ului SPORTS.md, unul dintre cei mai buni jurnaliști sportivi din Moldova, își sărbătorește astăzi a 70-a aniversare!  

 

Federația Moldovenească de Fotbal, în numele comunității fotbalistice din țară, vă felicită cu acest jubileu minunat ! Vă dorim multă sănătate, inspirație creativă infinită și multe publicații în continuare, pentru dezvoltarea fotbalului! 

 

La multi ani! 

 

Serghei Lisevici este unul dintre cei mai experimentați și respectați jurnaliști sportivi din Moldova. El activează în calitate de cronicar sportiv de aproape 5 decenii. 

Este absolvent al facultății de Jurnalism a Universității de Stat ”Jdanov” din Leningrad (Sankt-Petersburg, Rusia).

A lucrat ca redactor, corespondent special, comentator al Televiziunii de Stat și Radio al RSS Moldovenești (compania Teleradio Moldova).

Câțiva ani a fost redactor șef-adjunct al ziarului „Sport-Curier”, apoi a administrat redacția ziarului „Meridian-Sport”.

Timp de trei ani a condus serviciul de presă al clubului de fotbal „Zimbru”.

În calitate de reporter a fost prezent la turneul final al Campionatului Mondial de Fotbal 2006 din Germania, Campionatul European 2008 din Austria și Elveția și Campionatul European 2012 din Polonia și Ucraina.

Serghei Lisevici este coautor al mai multor cărți de sport.

Din 2014 este redactor-șef al portalului SPORTS.md.